Hjemmesiden bruger cookies.
Nogle bruges til statistik og andre sættes af tredjeparts tjenester. Ved at klikke videre accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Dr. Oetkers historie

Kvalitet er den bedste opskrift. Dr. Oetker-mærket garanterer førsteklasses kvalitetsprodukter. Alle produkterne smager fremragende og er nemme at tilberede. Overalt i virksomheden finder man den udprægede kvalitetsbevidsthed, som er en afgørende succesfaktor for Dr. Oetker.

Det hele startede med bagepulver

Dr. Oetker, der er en familieejet virksomhed inden for levnedsmiddelindustrien, har udviklet levnedsmidler af høj kvalitet siden 1893 og betragtes som en af de førende virksomheder inden for levnedsmiddelindustrien i såvel Tyskland som resten af verden.

Virksomheden er nu familieejet i 4. generation og har hovedsæde i Bielefeld i det nordlige Tyskland. Dr. Oetker fremstiller og distribuerer et bredt udvalg af forskellige fødevarer til mere end 40 lande.

Virksomheden Dr. Oetker blev opkaldt efter Dr. August Oetker. Dr. August Oetker var oprindeligt farmaceut og var den første som fandt på at dosere bagepulver i små poser, der svarede til 500 g mel. Blandt bage-entusiaster blev hans “opfindelse” anset som en reel nyskabelse, da den gjorde det meget lettere at få et perfekt bageresultat – hver gang.

I 1891 blev navnet Dr. Oetker et registreret varemærke, og i 1893 blev de første produkter med Dr. Oetker-mærket solgt. Hermed var Dr. Oetker som brand en realitet. Dr. Oetker havde ry for at være nyskabende og levere produkter i høj kvalitet. I første halvdel af det 20. århundrede blev sortimentet af Dr. Oetkers bageartikler udvidet både i og uden for Tysklands grænser.

I 1918 døde grundlæggeren Dr. August Oetker, og han blev efterfulgt af sin svigersøn Dr. Richard Kaselowsky. Fra 1920–1930 udvidede Dr. Kaselowsky virksomheden med datterselskaber i Frankrig, Polen, Belgien, Italien og Danmark.

Perioden med den hurtigste internationale udvikling og differentiering i forhold til virksomhedens kerneprodukter i form af bageartiklerne fulgte dog den efterfølgende generation.

I 1944 overtog Rudolf-August Oetker, som var barnebarn af grundlæggeren Dr. August Oetker, direktørposten og udviklede virksomheden yderligere. Der blev grundlagt flere datterselskaber i Europa og over Atlanten, og flere fødevareområder blev indlemmet i sortimentet – hele tiden med Dr. Oetkers ry for kvalitet og innovation for øje. I 1970 lancerede man den første frosne pizza i Tyskland.

Da Rudolf-August Oetker overdrog ledelsen af virksomheden til sin søn Dr. August Oetker, som er oldebarn af grundlægger Dr. August Oetker, opererede virksomheden Dr. Oetker inden for mange levnedsmiddelkategorier inden for frost-, køle- og kolonialvarer. I 2004 erhvervede Dr. Oetker varemærket Onken samt Unilevers forretning med salg af frosne pizzaer og snacks til det europæiske marked. Til de seneste erhvervelser hører købet i 2006 af Supercook, som sælger dekorationsprodukter til bagværk, samt købet af Schwans i 2009 med pizzaproduktion til det meste af Europa. I begyndelsen af 2010 overgav Dr. August Oetker den øverste ledelse til sin bror Richard Oetker.

I dag ses varemærket Dr. Oetker internationalt inden for hævemidler, bageblandinger, desserter, morgenmadsprodukter, geleringsmidler, frosne pizzaer, pizzasnacks, yoghurt og i nogle lande med nationale specialiteter som fx. krydrede snacks og te.

Dr. Oetkers historie