Flag

Adventskage

12 - 16 portioner
Nem
130 minutter
Prøv denne opskrift på en lækker adventskage med smag af appelsin, chokolade og forskellige nødder. Den er perfekt som julebag i den hyggelige juletid.
En lækker krydderkage med kandiseret appelsinskal, nødder og mørk chokolade.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
springform; ø 22 cm

Ingredienser

Kagedej
200 ghakket mørk chokolade
250 gblødt smør
250 gsukker
3æg str. M/L
2 ½ dlmælk
300 ghvedemel
1 brevDr. Oetker Brunt Bagepulver
1 bægerDr. Oetker Appelsinskal (100 g)
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
1 poseDr. Oetker Valnødder (50 g) - hakket

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Brunt Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Appelsinskal (100 g)
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
Picture - Dr. Oetker Valnødder (50 g) - hakket

Tænd ovnen på 160 °C traditionel varme.

1

Kagedej

200 ghakket mørk chokolade
250 gblødt smør
250 gsukker
3æg str. M/L
2 ½ dlmælk
300 ghvedemel
1 brevDr. Oetker Brunt Bagepulver
1 bægerDr. Oetker Appelsinskal (100 g)
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
1 poseDr. Oetker Valnødder (50 g) - hakket

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn og lad den køle let.

Pisk smør og sukker sammen i en skål. Pisk æggene i ét ad gangen, til massen bliver cremet og luftig. Pisk dernæst mælk i. Sigt hvedemel og brunt bagepulver i dejen, tilsæt appelsinskal og rør dejen sammen. Rør til sidst den smeltede og let afkølet chokolade og 80 g af de hakkede nødder i dejen. Kom dejen i en smurt springform (ø 22 cm), gerne med bagepapir i bunden. Drys resten af nødderne over dejen.

Bag kagen midt i ovnen i 75-100 minutter.  Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Læg stanniol over, hvis kagen begynder at blive mørk inden den er færdigbagt.

Afkøl kagen på en bagerist.

Bagetid: 75 - 100 Minutes


Tip

Opbevar kagen i en plastpose.