Flag

Alkoholfri børnegløgg

6 - 8 glas
Nem
80 minutter
Gløgg hører julen til, og her er en børnevenlig, alkoholfri udgave. Med den hjemmelavede gløggekstrakt kan du også lave en voksenversion med alkohol.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Hjemmelavet gløggekstrakt
1 brevDr. Oetker Brunkagekrydderi
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin
2 dlkogende vand
Børnegløgg
1 portiongløggekstrakt
2 dlhyldebærsaft - koncentreret (evt. solbærsaft eller hyldeblomstdrik)
5 dlvand
½ bægerDr. Oetker Appelsinskal (50 g)
½ poseDr. Oetker Korender (38 g)
1 poseDr. Oetker Mandelsplitter (50 g)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Brunkagekrydderi
Picture - Dr. Oetker Appelsinskal (50 g)
Picture - Dr. Oetker Korender (38 g)
Picture - Dr. Oetker Mandelsplitter (50 g)
1

Hjemmelavet gløggekstrakt

1 brevDr. Oetker Brunkagekrydderi
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin
2 dlkogende vand

Kom Brunkagekrydderi og revet appelsinskal i et langt tefilter af papir og slå en knude på toppen. Hæld det kogende vand over og lad det trække mindst 1 time - gerne 4 timer.

Tag derefter tefilteret op og lad gløggekstrakten stå på køl til den skal bruges.

2

Børnegløgg

1 portiongløggekstrakt
2 dlhyldebærsaft - koncentreret (evt. solbærsaft eller hyldeblomstdrik)
5 dlvand
½ bægerDr. Oetker Appelsinskal (50 g)
½ poseDr. Oetker Korender (38 g)
1 poseDr. Oetker Mandelsplitter (50 g)

Kom gløggekstrakten i en gryde sammen med saft og vand, bring det i kog. Tilsæt Appelsinskal og Korender og varm gløggen igennem og smag til. Fordel Mandelsplitter i glassene og fyld op med gløgg.


Tip til de voksne

Du kan også lave en lækker voksengløgg. Erstat vand og saft erstattes med 1 flaske rødvin eller hvidvin. Kog gløggekstrakten op med 100 g sukker, tilsæt vin og øvrige ingredienser og varm op til kogepunktet.