Flag

Amerikansk chokoladekage

18 - 20 portioner
Nem
150 minutter
Denne lækre chokoladekage vil være en sand succes hos alle chokolade elskere.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
bradepande

Ingredienser

Chokoladekage
225 gsmør
30 gkakao
2 ½ dlvand
450 gsukker
300 ghvedemel
1 tsk.salt
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 tsk.Dr. Oetker Natron
2æg str. M/L
1 dlkærnemælk
Chokoladeglasur
125 gsmør
1 dlletmælk
25 gkakao
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
500 gflormelis

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje

Tænd ovnen på 180° C varmluft eller 200° C traditionel varme.

1

Chokoladekage

225 gsmør
30 gkakao
2 ½ dlvand
450 gsukker
300 ghvedemel
1 tsk.salt
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 tsk.Dr. Oetker Natron
2æg str. M/L
1 dlkærnemælk

Bring smør, kakao og vand i kog i en gryde og tag den af varmen. 


Bland sukker, hvedemel, salt, vaniljesukker og natron i en skål. I en anden skål piskes æg og kærnemælk sammen og røres i melblandingen. Rør dernæst det varme kakaosmør i dejen. Kom dejen i en smurt bradepande (ca. 20x30 cm), drysset med mel. 


Bag kagen midt i ovnen i 25-30 minutter. Pas på ikke at bage kagen for meget, da den er bedst når den er tung og svampet. Lad kagen køle af i formen.

Bagetid: 25 - 30 Minutes

2

Chokoladeglasur

125 gsmør
1 dlletmælk
25 gkakao
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
500 gflormelis

Varm smør, mælk, kakao, vanillesukker og flormelis sammen i en gryde. Lad det køle let. Fordel den letafkølede glasur på den helt afkølede kage og opbevar den i køleskabet.


Tips

Stik i kagen med en gaffel inden den lune glasur hældes over – det gør kagen endnu mere svampet og lækker. 

Pynt din chokoladekage med frisk frugt eller bær - det gør den ekstra flot og lækker! Den smager også dejligt serveret med lidt vaniljeis. Læs mere om vores tips til chokoladekager.


Hvis du vil lave en endnu nemmere glasur, så prøv vores Choco Dream Icing & Frosting. Du kan både bruge den til at lave en almindelig glasur, en smørcreme eller cream cheese frosting. Vi har her samlet vores bedste opskrifter på Icing & Frostings.