Flag

Citronmåne

12 - 14 portioner
Nem
140 minutter
Citronmånen gemmer sin friske smag af citron i en blød og luftig kage.
Du kender nok citronmånen fra supermarkedet eller tankstationen, men har du prøvet en hjemmelavet version? Denne saftige kage er lavet med hakkede mandler, der giver et godt bid i kagen. Kagen smager frisk af citron, citronsmagen kommer fra citronskal og saft i selve dejen, men også fra citronsaf...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
springform; ø 22 cm

Ingredienser

Kagedej
150 gblødt smør
150 gsukker
revet skal fra 1 ubehandlet citron
2æg str. M/L
4 spsk.citronsaft
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
175 ghvedemel
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
½ dlmælk
Citronglasur
200 gflormelis
1 - 2 spsk.Dr. Oetker Gul Konditorfarve
2 - 3 spsk.citronsaft

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Gul Konditorfarve

Tænd ovnen på 175° C varmluft.

Bagetid: 40 - 45 Minutes

1

Kagedej

150 gblødt smør
150 gsukker
revet skal fra 1 ubehandlet citron
æg str. M/L
4 spsk.citronsaft
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
175 ghvedemel
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
½ dlmælk

Pisk smør, sukker og citronskal lyst og luftigt. Pisk æggene i et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Rør citronsaft og mandler i. Sigt hvedemel, vaniljesukker og bagepulver i dejen og rør den hurtigt sammen med mælk.


Kom dejen i en smurt springform (ø 22 cm), gerne med bagepapir i bunden og bag kagen 40-45 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen køle af.

Bagetid: 40 - 45 Minutes

2

Citronglasur

200 gevt. lidt flormelis
Dr. Oetker Gul Konditorfarve
2 - 3 spsk.citronsaft

Bland flormelis, konditorfarve og citronsaft til glasur og rør det godt sammen. Kom glasuren over kagen og smør det jævnt ud.


Tip

Hvis du vil lave en endnu nemmere glasur med en rigtig god citronsmag, så prøv vores Juicy Lemon Icing & Frosting. Eller prøv vores opskrift på Nem Citronmåne, her bliver det lækre glasurpulver brugt både som sukkeret i kagen og til glasur på toppen.