Flag

Gammeldags smørkage

10 - 14 portioner
Middelsvær
230 minutter
Den klassiske smørkage som vi kender den fra bageren, fyldt med både kagecreme og remonce.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
kagerulle
springform; ø 26 cm

Ingredienser

Vaniljecreme
½ brevDr. Oetker Bagestabil Kagecreme
2 dlletmælk
Remonce
100 gblødt smør
100 gsukker
50 gDr. Oetker Mandelmel
1 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma
Wienerdej
2 ½ dlmælk
25 ggær
1æg str. M/L
5 spsk.sukker
1 knsp.salt
1 tsk.kardemomme
500 ghvedemel
250 gkoldt smør
1 poseDr. Oetker Korender (75 g)
Glasur med romsmag
50 gflormelis
3 tsk.vand
½ tsk.Dr. Oetker Romaroma

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
Picture - Dr. Oetker Mandelmel
Picture - Dr. Oetker Mandelaroma
Picture - Dr. Oetker Korender (75 g)
Picture - Dr. Oetker Romaroma
1

Vaniljecreme

½ brevDr. Oetker Bagestabil Kagecreme
2 dlletmælk

Hæld indholdet fra ½ brev Bagestabil Kagecreme i en skål og tilsæt mælk. Pisk med piskeris i ca. 1 minut. Kom cremen i køleskabet i 20 minutter. Tag cremen ud af køleskabet og rør den kort igennem og så er den klar til brug.

2

Remonce

100 gblødt smør
100 gsukker
50 gDr. Oetker Mandelmel
1 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma

Pisk smør, sukker, mandelmel og mandelaroma sammen i en skål til blandingen er jævn. Sæt remoncen til side på køkkenbordet.

3

Wienerdej

2 ½ dlmælk
25 ggær
1æg str. M/L
5 spsk.sukker
1 knsp.salt
1 tsk.kardemomme
500 ghvedemel
250 gkoldt smør
1 poseDr. Oetker Korender (75 g)

Lun mælken til den er fingervarm og rør gæren ud i den. Rør æg, sukker, salt og kardemomme i. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen, indtil den er glat og elastisk, dette kan med fordel gøres i en standmixer med dejkrog. Hvis dejen ikke slipper kan op til 50 g mere hvedemel tilsættes, men ikke mere, dejen må ikke blive for tør.

Rul dejen ud til et rektangel, der måler ca. 50 x 30 cm. 

Skær smørret ud i tynde skiver og læg dem på 2/3 af dejen. Fold tredjedelen uden smør ind over smørret og fold til sidst den sidste tredjedel med smør ind over, så dejen ligger i tre lag med smør imellem hvert lag. Tryk siderne sammen, så smørret ikke trykkes ud, når dejen rulles.

Rul dejen ud til samme størrelse rektangel som før og fold dejen på samme måde. Gentag processen en gang til, så det i alt er gjort tre gange.

Rul til slut dejen ud igen til en 50 x 30 cm rektangel. Skær lidt over 1/3 af dejen fra på den korte led og tryk denne ned i bunden af en smurt springform (ø 26 cm), så den fylder et par cm op ad siderne. Fordel et par skefulde remonce ud i bunden, kom derefter et par skefulde kagecreme over og drys med lidt korender.

Spred resten af remoncen ud på den anden firkant dej og fordel også resten af vanillecremen ud på dejen. Drys til sidst med resten af korenderne. Rul dejen sammen til en pølse så stramt som muligt uden at trykke cremen ud.

Skær, med en skarp kniv, dejen ud i 10 skiver. Anbring to skiver i midten af springformen og læg de resterende otte rundt om (se billedet for fremgangsmåden). Tryk skiverne let sammen, så der kun er lidt afstand imellem dem. 


Lad smørkagen hæve 30 minutter et lunt sted under et fugtigt klæde.

4

Afbagning

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.


Bag smørkagen midt i den forvarmed ovn i 45-50 minutter til den er jævnt gyldenbrun. Lad smørkagen køle lidt af, inden siden af springformen fjernes og kagen stilles til afkøling på en bagerist.

Bagetid: 45 - 50 Minutes

5

Glasur med romsmag

50 gflormelis
3 tsk.vand
½ tsk.Dr. Oetker Romaroma

Rør en hvid glasur af flormelis, vand og romaroma. Pynt den afkølede kage med glasur, kom lidt på midten af hver smørkagering. Kagen er bedst samme dag den er lavet.


Tip

Kagen kan bages i forvejen og lunes i ovnen inden servering. Dog skal du huske at vente med at pynte med glasur indtil efter smørkagen er opvarmet.