Flag

Hindbærroulade - uden gluten og laktose

10 - 12 portioner
Middelsvær
90 minutter
Roulade er retro og stadig helt fantastisk kage! Her får du en gluten og laktosefri variant. Prøv at fylde den med dit yndlings syltetøj.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Glutenfri rouladebund
4æg str. M/L
125 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
50 gkartoffelmel
50 grismel
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
Hindbærfyld
250 - 300 ghindbærmarmelade

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Bagepulver

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme. 

1

Glutenfri rouladebund

4æg str. M/L
125 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
50 gkartoffelmel
50 grismel
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver

Kom bagepapir på en bageplade og tegn en firkant (ca. 30x40 cm) på papiret.


Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende hvidt med en håndmixer i 4-5 minutter. 


I en anden skål blandes kartoffelmel, rismel og bagepulver godt sammen. Sigt det derefter i æggemassen. Vend forsigtigt dejen sammen. Fordel dejen på bagepladen og smør den ud i den tegnede firkant.


Bag rouladebunden midt i ovnen i 5-7 minutter, til den akkurat er gennembagt og let gyldenbrun.

Bagetid: 5 - 7 Minutes

2

Rulning af rouladen

250 - 300 ghindbærmarmelade

Vend straks bunden ud på et stort stykke bagepapir drysset med sukker. Med det samme, imens bunden stadig er meget varm, trækkes bagepapiret af bunden og bunden smøres med marmeladen i et jævnt lag. Rul forsigtigt rouladen sammen på langs og lad den hvile med sammenføjningen nedad i mindst 1 time - gerne natten over - et køligt sted.


Server rouladen i skiver som den er eller sammen med lidt laktosefri flødeskum.


Tips

Det er vigtigt at rulle rouladen sammen mens den stadig er varm for at undgå, at bunden revner når man ruller den.


Brug din yndling marmelade til fyld, prøv også at lave dit eget, se vores temaside om syltning for inspiration og tips. Hvis du kan tåle laktose kan du også prøve at fylde rouladen med lemon curd, der har en lækker frisk og syrlig smag.