Flag

Kardemomme-rosinkage med rom

14 - 16 portioner
Nem
220 minutter
En lækker kage med saftige rosiner med en dejlig romsmag og et skønt strejf af kardemomme.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
sandkageform; 10 x 28 cm / 1 ½ liter

Ingredienser

Kagedej med romrosiner og kardemomme
150 grosiner
1 dlbrun rom
175 gblødt smør
175 gsukker
4æg str. M/L
100 ghakket mørk chokolade
225 ghvedemel
2 tsk.kardemomme
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
Chokoladepynt
100 gmørk chokolade
Dr. Oetker Silver Pearls

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Silver Pearls
1

Kagedej med romrosiner og kardemomme

150 grosiner
1 dlbrun rom

Kom rosiner i en skål og hæld rom over. Lad dem trække i 1 time.


Tænd ovnen på 170 °C varmluft.

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Tilsæt rosin-romblandingen, chokoladestykker, sigtet hvedemel, kardemomme og bagepulver og vend dejen sammen.

Kom dejen i en smurt, meldrysset sandkageform. Bag kardemomme-rosinkagen i 50-60 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl kagen på en bagerist.

Bagetid: 50 - 60 Minutes

2

Chokoladepynt

100 gmørk chokolade
Dr. Oetker Silver Pearls

Hak chokoladen og smelt forsigtigt over vandbad eller i mikrobølgeovn. Vend forsigtigt den afkølede kage ud af formen og dekorér den med den smeltede chokolade og drys med Chocolate Silver Pearls.