Flag

Lagkagebunde - uden gluten og laktose

3 bunde
Nem
90 minutter
Den hjemmelavede lagkagebund smager nu engang bedst. Og så er opskriften her endda uden gluten og laktose!
Hvis du ikke kan tåle mælk og gluten så kan det være svært at lave en lagkage, men med denne opskrift på glutenfri og mælkefri lagkagebunde kan lidt flere få en fødselsdagskage. Bundene er lave på kartoffelmel og rismel og ellers er fremgangsmåden nok som du kender den fra de helt traditionelle l...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
springform; ø 24 cm

Ingredienser

Glutenfrie lagkagebunde
5æg str. M/L
170 gsukker
65 gkartoffelmel
60 grismel
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bagepulver

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.

1

Glutenfrie lagkagebunde

5æg str. M/L
170 gsukker
65 gkartoffelmel
60 grismel
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver

Pisk æg og sukker skummende og luftigt med en håndmixer i 4-5 minutter. 


Bland i en anden skål kartoffelmel, rismel og bagepulver godt sammen og sigt det derefter i æggemassen. Vend forsigtigt dejen sammen. Kom dejen i en smurt springform (ø 24 cm), gerne med bagepapir i bunden, og bag lagkagebunden i 20-25 minutter nederst i ovnen.


Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet, når det trækkes ud. Hvis kagen får for meget farve i ovnen, kan den dækkes med et stykke stanniol mens den bager færdig. 


Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den så i tre lige store lagkagebunde.

Bagetid: 20 - 25 Minutes


Tips

Du kan nemt flække bunden i tre ved at markere 2 riller med en kniv hele vejen rundt på kagen, hvor den skal deles. Tag et stykke kraftigt sytråd og læg det rundt i den forskårne rille. Kryds tråden foran og træk så enderne væk fra hinanden, så tråden skærer bunden over. Gentag processen i den anden rille, så du ender med tre bunde.

Læg gerne din lagkage sammen dagen inden den skal serveres, men husk at pynt og flødeskum er bedst at påføre/pynte med inden servering. Vær opmærksom på at ikke alt Dr. Oetkers krymmel er glutenfrit. Du kan tjekke for allergener på vores hjemmeside under det specifikke produkt.

Tilsæt 2-3 spsk. kakao for at få lækre kakaobunde.

Find flere glutenfri og laktosefri opskrifter på vores temaside. Hvis lagkagebundene skal være veganske, så prøv vores opskrift på veganske lagkagebunde.