Flag

Marmorkage

14 - 16 portioner
Nem
90 minutter
Marmorkage ser både flot ud og smager helt fantastisk! Denne udgave af marmorkagen har et hint af appelsin.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
bundt cake-form eller randform på 1,5 l

Ingredienser

Kagedej
300 gblødt smør
300 grørsukker
5æg str. M/L
1 dlsødmælk fingervarm
375 ghvedemel
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
½ tsk.fint salt
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
25 gkakao
1 dlappelsinjuice
Revet skal fra ½ ubehandlet appelsin

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme.

1

Kagedej

300 gblødt smør
300 grørsukker
5æg str. M/L
1 dlsødmælk fingervarm
375 ghvedemel
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
½ tsk.fint salt
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
25 gkakao
1 dlappelsinjuice
Revet skal fra ½ ubehandlet appelsin

Pisk smør og sukker sammen i en skål, til det er lyst og luftig. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Hvis dejen skiller tilsættes 2 spsk. af hvedemelet. Sigt hvedemel, bagepulver og salt i dejen. Tilsæt den fingervarme mælk og pisk dejen sammen.



Del dejen op i to lige store portioner. Rør vaniljepasta i den ene portion. Rør sigtet kakao, appelsinjuice og appelsinskal i den anden portion.


Smør en randform eller sandkageform og drys den med mel. Fordel halvdelen af den lyse dej i bunden af formen, kom dernæst al kakaodejen i formen. Kom til slut resten af den lyse dej i. Træk en lille kniv, et træspyd eller en strikkepind rundt i dejen for at lave det marmorerede mønster. Pas på ikke at blande alt for meget rundt i dejene.


Bag marmorkagen midt i ovnen i 50-60 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl marmorkagen i formen på en bagerist. 


Vend forsigtigt den kolde kage ud af formen.

Bagetid: 50 - 60 Minutes


Tip

Hvis du ikke har en randform kan du også bage kagen i en sandkageform på 1,5 l.