Flag

Marokkansk Appelsin-mandelkage

18 - 20 portioner
Nem
65 minutter
En lækker kage der både er syrlig og sød, med smag af mandler og appelsin. Kagen kan sagtens laves dagen i forvejen, da den er dejlig saftig!
Udover at være ganske let at gå til, så har den kage en intens og frisk smag af appelsin og sommer. Smagen får et ekstra boost af det lille drys kanel på toppen.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
bradepande

Ingredienser

Appelsin-mandelkage
175 gsmør
3æg str. M/L
270 gsukker
180 ghvedemel
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 knsp.salt
200 gDr. Oetker Mandelmel
4ubehandlede appelsiner saften og skal
Pynt
1 tsk.stødt kanel
1 poseDr. Oetker Mandelflager (50 g)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Mandelmel
Picture - Dr. Oetker Mandelflager (50 g)

Om kagen

1

Appelsin-mandelkage

175 gsmør
3æg str. M/L
270 gsukker
180 ghvedemel
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 knsp.salt
200 gDr. Oetker Mandelmel
4ubehandlede appelsiner saften og skal

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.


Smelt smørret i en gryde eller i mikroovn og sæt det til side.

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Sigt hvedemel, bagepulver og salt i æggemassen og vend dejen sammen. Tilsæt mandelmel og rør det i dejen sammen med det smeltede og letafkølede smør. Tilsæt revet appelsinskal og 1/4 dl appelsinsaft og rør sammen til dejen er jævn. Fordel dejen i en smurt, meldrysset bradepande 20x30 cm.

Bagetid: 40 - 45 Minutes


Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl kagen på en bagerist.

2

Pynt

Overhæld den afkølede appelsinkage med resten af appelsinsaften. Drys et fint lag kanel henover kagen og drys med mandelflager.


Tip

Prøv at riste mandelflagerne på en tør pande eller i ovnen inden de drysses over kagen, dette gør smagen mere intens og nøddeagtig.


Kagen er fryseegnet.