Flag

Påske-cupcakes

17 - 20 stk.
Middelsvær
130 minutter
Fine cupcakes dekoreret som små kyllinger og reder, perfekt til at fejre påsken med. Server dem som dessert til påskefrokosten.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
muffinforme
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm

Ingredienser

Appelsinkage med mandler
150 gblødt smør
175 gsukker
2æg str. M/L
1 dlmælk
1 tsk.Dr. Oetker Gul Konditorfarve
revet skal og saft fra 1 ubehandlet appelsin
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
175 ghvedemel
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
Cream cheese frosting og pynt
320 gflormelis
50 gsmør
125 gflødeost (fx. Philadelphia eller mascarpone)
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljearoma
Dr. Oetker Gul Konditorfarve
Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
chokolade påskeæg
Dr. Oetker Writing Icing Decór

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Gul Konditorfarve
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljearoma
Picture - Dr. Oetker Gul Konditorfarve
Picture - Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
Picture - Dr. Oetker Writing Icing Decór

Tænd ovnen på 175° C varmluft.

1

Appelsinkage med mandler

150 gblødt smør
175 gsukker
2æg str. M/L
1 dlmælk
1 tsk.Dr. Oetker Gul Konditorfarve
revet skal og saft fra 1 ubehandlet appelsin
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
175 ghvedemel
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver

Pisk smør og sukker blødt og cremet. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt efter hvert æg. Tilsæt lidt af melet, hvis dejen skiller. Tilsæt mælk, Gul Konditorfarve, appelsinskal og -saft og hakkede mandler. Sigt hvedemel og bagepulver i og vend dejen sammen. Fordel dejen i muffinforme.


Bag kagerne i 20-25 minutter. Mærk efter med et træspyd om de er færdigbagte. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl derefter kagerne på en bagerist

Bagetid: 20 - 25 Minutes

2

Cream cheese frosting

320 gflormelis
50 gsmør
125 gflødeost (fx. Philadelphia eller mascarpone)
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljearoma
Dr. Oetker Gul Konditorfarve
Dr. Oetker Grøn Konditorfarve

Pisk flormelis og smør med en håndmixer ved lav hastighed. Tilsæt flødeost og pisk i 5 minutter ved høj hastighed til cremen er let og luftig. Tilsæt mere flormelis, hvis cream cheese frostingen er for tynd. 


Fordel frostingen i to skåle, farv den ene portion med Gul Konditorfarve og den anden med Grøn Konditorfarve. Kom den grønne frosting i en sprøjtepose med en stjernetyl (fx Dr. Oetker Stjernetyl; ø 8mm).

3

Pynt

chokolade påskeæg
Dr. Oetker Writing Icing Decór

Pynt de afkølede kager med frosting. Smør den gule frosting i et jævnt lag på alle kagerne. 


Tag den grønne frosting og sprøjt en rund rede ovenpå den gule frosting på nogle af kagerne. Pynt med chokolade-påskeæg. 


Dekorer de resterende cupcakes som små kyllinger. Brug Writing Icing Decór til at tegne næb og ben ovenpå den gule frosting og brug gule påskeæg som vinger. 


Tip

Hvis du vil være sikker på at dine cupcakes ikke flyder ud så læg muffinformene dobbelt, eller kom dem i en muffinform af metal, på den måde bliver siderne på dine cupcakes mere lige.