Flag

Rød alliance syltetøj

5 - 6 glas
Nem
35 minutter
Hjemmelavet syltetøj lavet på en blanding af forskellige bær. Lav den og nyd den på hjemmebagte boller!
Alliance syltetøj er en helt klassisk syltetøj, bestående af en blanding af hindbær, ribs og solbær, men du kan sagtens bruge en blanding af dine favorit bær. Vi anbefaler at bruge en blanding af hindbær, jordbær, ribs, solbær og brombær - så smager det af sommer på glas.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Rød alliance syltetøj
1 kgblandede bær fx en blanding af hindbær, jordbær, ribs, solbær og brombær - friske eller frosne
4 dlvand
500 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
3 tsk.Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade, 1½ kg frugt
2 spsk.sukker

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade, 1½ kg frugt
1

Rød alliance syltetøj

1 kgblandede bær fx en blanding af hindbær, jordbær, ribs, solbær og brombær - friske eller frosne
4 dlvand
500 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
3 tsk.Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade, 1½ kg frugt
2 spsk.sukker

Kom bær og vand i en gryde og kog det op, kog bærrene i 5-8 minutter indtil de er møre. Tilsæt 500 g sukker og vaniljesukker, og kog et par minutter mere. Skum af, hvis nødvendigt. Tag gryden af varmen.

Bland geleringspulver med 2 spsk. sukker, og drys det i bærblandingen under omrøring. Rør godt, så eventuelle klumper røres ud. Kom gryden tilbage på varmen og kog syltetøjet op under omrøring i ½-1 minut. Kom syltetøjet på rene glas.


Tips

Opbevar syltetøjet i køleskabet.

For at forlænge holdbarheden på syltetøjet er det en god idé at dyppe glas og låg i kogene vand inden syltetøjet kommes i glasset. Alternativt kan man komme lidt alkohol (fx vodka) i glasset, komme låg på og ryste glasset, alkoholen hældes derefter ud inden syltetøjet kommes i.

Find flere tips og tricks til din syltning på vores temaside Sylt med Oetker.