Flag

Stikkelsbærgrød

about 8 portioner
Nem
20 minutter
Lav denne opskrift på blød og lækker frugtgrød med stikkelsbær. Du kan både bruge friske og frosne stikkelsbær og røde eller grønne. Brug lige dem du har.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Stikkelsbærgrød
1 kgstikkelsbær (friske eller frosne)
8 dlvand
300 - 400 gsukker alt efter smag
60 gDr. Oetker Jævningspulver til frugtgrød

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Jævningspulver til frugtgrød
1

Stikkelsbærgrød

1 kgstikkelsbær (friske eller frosne)
8 dlvand
300 - 400 gsukker - alt efter smag
60 gDr. Oetker Jævningspulver til frugtgrød

Rengør stikkelsbærrerne, skær gerne den lille top af. Hæld dem i en stor gryde sammen med sukker og 6 dl vand. Kog op og lad det derefter koge i ca. 5 minutter til bærrene er møre.


Opløs Jævningspulver til frugtgrød i 2 dl vand. Tag gryden af varmen og rør jævning stille og roligt i grøden, der med det samme begynder at tykne. Grøden må ikke bringes i kog igen efter at jævningen er tilsat. 



Hæld grøden i en skål til afkøling, drys evt. toppen med lidt sukker for at undgå at der dannes skin.


Tips

Hvis du bruger frosne bær reduceres vandmængden fra 6 til 5 dl.


Jævningspulver til frugtgrød indeholder kartoffelstivelse, grøden må derfor ikke koges op efter at jævningen er tilsat, da den så risikerer at blive lang.