Flag

Vaniljebudding med blommegelé

6 - 8 portioner
Middelsvær
500 minutter
Prøv denne lækre retro budding med vanilje og blommegelé. En klassisk dessert der smager skønt.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Blommesaft
1 kgblommer modne
400 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
1 spsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
4 dlvand
Blommegelé
9 bladeDr. Oetker Husblas
5 dlblommesaft fra ovenstående opskrift
Vaniljebudding
1 brevDr. Oetker Familie-Pakke Budding med vaniljesmag
100 gsukker
1 lletmælk

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Dr. Oetker Familie-Pakke Budding med vaniljesmag
1

Blommesaft

1 kgblommer modne
400 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
1 spsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
4 dlvand

Vask blommerne og fjern eventuelle stilke og blade. Halvér blommerne, men lad bare stenen sidde i og kom dem i en gryde. Tilsæt sukker, vaniljepasta, Naturlig Citronaroma og vand. Bring det hele i kog og lad det simre i ca. 10 minutter.

Tag gryden af varmen og lad det trække i en halv time. Si saften igennem en fintmasket sigte eller et saftklæde. Så saften bliver flot og klar.

2

Blommegelé

9 bladeDr. Oetker Husblas
5 dlblommesaft fra ovenstående opskrift

Udblød husblas i en stor skål med koldt vand i ca. 10 minutter. 

Klem husblassen fri for væde og rør den ud i 1 dl af den varme saft, hvis saften er blevet for kold, varmes den op inden husblassen tilsættes. Rør rund til husblassen er helt opløst. 

Tilsæt derefter de resterende 4 dl afkølet saft og rør blandingen godt sammen. Hæld saften i en buddingeform eller en skål og sæt på køl. Lad geléen sætte sig til den er stiv, men stadig lidt blød, ca. 3 timer. Start først da på buddingen.

3

Vaniljebudding

1 brevDr. Oetker Familie-Pakke Budding med vaniljesmag
100 gsukker
1 lletmælk

Hæld et brev Budding med vaniljesmag i en skål. Tilsæt sukker og røre det til en jævning med 2 dl letmælk.

Bring resten af mælken (8 dl) i kog. Tag gryden af varmen og rør jævningen i under kraftig omrøring. Kom derefter gryden tilbage på varmen og kog buddingen op under konstant omrøring i mindst 1 minut. 

Hæld buddingen over den satte blommegelé. Sæt den igen til afkøling i køleskab i mindst 4 timer.

Vend forsigtigt den satte budding over på et serveringsfad, dyp evt. formen kort i varmt vand, hvis buddingen ikke vil slippe.


Tip

Smagen på geléen kan varieres efter humør og smag. Prøv f.eks. med æblegelé, brombær- eller vindruegelé.