Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

#BagLiveMedOetker | Pink blomme lagkage

(0)
4 4 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En lagkage der kombinerer det bløde og det sprøde. Kanelbunde lagt sammen om hvid chokolademousse og blommemarmelade, pyntet med sprøde marengs og krymmel.

12 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften #BagLiveMedOetker | Pink blomme lagkage

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker dejskraber - stor
Dr. Oetker justerbar kagering; ø 16-30 cm
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 9 mm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm

Kanelbunde til pink blomme lagkage:

4 æg str. M/L delt i blommer og hvider
90 g sukker
½ tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
½ tsk. Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
70 g hvedemel
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. Dr. Oetker Økologisk Bagepulver

Hvid chokolademousse:

3 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
200 g hakket hvid chokolade
7 dl piskefløde
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
½ tsk. Dr. Oetker Concentrated Pink Colour

Blommemarmelade:

6 blommer (ca. 400 g) uden sten, skåret i mundrette stykker
150 g sukker
½ tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
½ citron , saften derfra
1 tsk. Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade uden konservering
1 spsk. sukker

Marengs:

1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues
75 ml vand
Dr. Oetker Gold Glitter Spray

Pynt:

½ pose Dr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting
¼ dl vand
Dr. Oetker Sweetheart
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Tilberedning

Tilberedning

#BagLiveMedOetker

Du kan se hele live udsendelsen på YouTube her:#BagLiveMedOetker v/ Annemette Voss Fridthjof


Du kan finde indkøbshjælp herunder, som viser, hvor du kan købe de Dr. Oetker produkter der bliver brugt i opskriften.
Du kan købe alle de benyttede Dr. Oetker produkter fra opskriften, som et samlet bagekit på Bagetid.dk ved at klikke her.

Taylor & Colledge økologiske Vanilla Paste kan købes hos Meny, Spar, Løvbjerg, ABC Lavpris samt online på Bagetid.dk


Dr. Oetker Concentrated Pink Colour kan købes hos Meny, Løvbjerg samt online på Bagetid.dk


Dr. Oetker Økologisk Bagepulver kan købes hos Meny, Spar, Løvbjerg samt online på Bagetid.dk


Dr. Oetker Økologisk Husblas kan købes hos Meny, Spar, Løvbjerg samt online på Bagetid.dk


Dr. Oetker Geleringspulver uden konserveringsmiddel kan købes online på Bagetid.dk.


Dr. Oetker Perfect Meringues kan købes hos Meny, Spar, Løvbjerg, Bilka, Føtex samt online på Bagetid.dk


Dr. Oetker Gold Glitter Spray kan købes hos Meny, Løvbjerg samt online på Bagetid.dk


Dr. Oetker Icing & Frosting Berry Fantasy kan købes hos Meny, Spar, Løvbjerg, ABC Lavpris samt online på Bagetid.dk


Dr. Oetker Sweetheart kan købes hos Meny, Spar, Løvbjerg samt online på Bagetid.dk


Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls kan købes hos Meny, Løvbjerg samt online på Bagetid.dk

Tænd ovnen på 180 °C varmluft og læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand.

1

Kanelbunde til pink blomme lagkage

Pisk æggehvider stive i en helt ren skål med helt rene piskeris. Pisk i en anden skål æggeblommerne meget lyse og luftige sammen med sukker og vanilla paste. Tilsæt pink concentrated color. Bland hvedemel, kanel og bagepulver og sigt det ned i æggesnapsen. Vend forsigtigt massen sammen, mens de stiftpiskede æggehvider tilsættes af et par omgange.


Så snart dejen synes ensartet og luftig stoppes med at vende rundt.


Placér en justerbar kagering (ø 20 cm) på en bradepande med et stykke bagepapir. Hæld forsigtigt dejen ned i formen. Bag kagen ca. 30 min.
Tag kagen ud og lad den køle af i formen i ca. 15 minutter ved stuetemperatur.

2

Hvid chokolademousse

Hak chokoladen og kom den op i en dyb skål. Varm fløden sammen med vanilla paste og pink concentrated color til lige under kogepunktet. Hæld en tredjedel af fløden over chokoladen i skålen og rør det sammen med en lille dejskraber til en jævn chokoladefløde uden chokoladeklumper. Tilsæt resten af den varme fløde. Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas og rør den ud i den varme chokoladefløde.


Hæld chokoladefløden ud på en stor, bred bradepande og dæk det til med husholdningsfilm. Tryk filmen helt ned, så det rører chokoladeflødens overflade. Sæt det på køl i et par timer - eller i fryseren 30-40 minutter til chokoladefløden er helt kold, men ikke frossen.

3

Blommemarmelade

Blommerne vaskes og befris for sten. Skær blommekødet i små, mundrette stykker og kom dem i en gryde sammen med sukker, vanilla paste og citronsaft. Kog blandingen op ved middelhøj varme og lad det småkoge i et par minutter til blommerne er møre. Rør kun meget forsigtigt med en grydeske i gryden for at bevare strukturen. Bland 1 tsk. geleringspulver med 1 spsk. sukker. Tag gryden af varmen og drys geleringssukkeret i marmeladen under omrøring. Sæt gryden tilbage over varmen og kog marmeladen op under fortsat omrøring i ca. ½-1 min. 

Hæld blommemarmeladen ud på en stor tallerken, dæk til med husholdningsfilm og sæt det til afkøling i køleskabet i 45 min. Hvis det skal gå hurtigt kan marmeladen hældes i en frysepose og lægges fladt på frys til den når ca. 5 °C.  

4

Marengs

Bland posens indhold med 75 ml vand. Pisk med en håndmixer, først på lav hastighed og herefter på høj hastighed i 3 min. Blandingen er klar, når marengsen er luftig og stiv. Fyld massen i en sprøjtepose med rund tyl (9 mm)og sprøjt en masse bittesmå marengs (ca. 2-3 cm i diameter) ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag de små marengs i ca. 30 min ved 100 °C. Træk bagepapiret, med marengsene, over på en rist. Lad dem køle af i 5 min. Spray de små marengs med guldstøv.

5

Samling af pink blomme lagkage

Når kanelbunden er helt afkølet kan bagepapiret forsigtigt fjernes. Flæk kagen i tre lige store bunde med en savtakket kniv. Læg en bund på et kagefad.


Fordel halvdelen af blommemarmeladen midt på den nederste bund med lidt afstand til kanten.


Pisk den hvide chokolademousse helt sprøjtefast med en håndmixer og kom 1/4 i en sprøjtepose. Fordel en rand af mousse rundt om blommemarmeladen og fordel et lag oven på blommemarmeladen. Glat det med en lille vinklet paletkniv.


Læg næste bund oven på og gentag: blommemarmelade, chokolademousse og den sidste bund som "låg", glat siderne med en paletkniv. Kom resten af chokolademoussen i en sprøjtepose med stjernetylle (8 mm) og sprøjt siderne op med moussen.

6

Pynt

Bland en glasur af Berry Fantasy Icing & Frosting og vand og fordel et tyndt lag oven på kagen. 

Dekorér lagkagen med guldmarengs og lyserødt krymmel.

Tip

Hvis der er lidt blommemarmelade til overs kan det anvendes i andre kager, trifli eller is.

Næringsindhold til opskriften #BagLiveMedOetker | Pink blomme lagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2437 kJ
582 kcal
955 kJ
228 kcal
Fedt 29.47 g 11.56 g
Kulhydrat 72.24 g 28.33 g
Protein 6.45 g 2.53 g