Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Appelsinbudding med frisk appelsinsalat

Prøv denne lækre budding med smag af appelsin. Spis den sammen med en frisk appelsinsalat toppet med granatæblekerner og ristede mandelsplitter.

8 portioner

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Appelsinbudding med frisk appelsinsalat

Redskaber:

buddingeform; 1 liter

Appelsinbudding:

1 brev Dr. Oetker Familie-Pakke Budding med vaniljesmag
100 g sukker
1 l letmælk
fintrevet skal af 1 ubehandlet appelsin

Appelsinsalat:

50 g sukker
2 spsk. vand
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
4 appelsiner
1 granatæble
Dr. Oetker Mandelsplitter

Tilberedning

Tilberedning

1

Appelsinbudding

Hæld brevets indhold i en skål og bland det sammen med sukkeret. Tilsæt 2 dl mælk og rør blandingen til en jævning.

Bring resten af mælken (8 dl) i kog. Tag gryden af varmen og rør jævningen i. Kog derefter buddingen op under kraftig omrøring i mindst 1 min. Tilsæt fintrevet appelsinskal og rør det godt sammen. Skyl formen med koldt vand og hæld buddingen deri. Stil den i køleskabet i mindst 4 timer.

2

Appelsinsalat

Tænd ovnen på 140 °C varmluft.

Rist mandelsplitterne midt i ovnen i 8-10 min. Hold øje med dem, da de let brænder på. Lad dem køle af.


Kom sukker, vand og Vanilla Paste i en lille gryde og lad det koge op under svag varme, indtil al sukker er opløst. Lad siruppen køle af.

Befri kernerne fra granatæblet. Skræl appelsinerne og skær dem i tynde skiver. Læg skiverne på et fad, drys med granatæblekerner og hæld vaniljesiruppen over. Drys med de ristede mandelsplitter lige inden servering.

Vend buddingen ud på et serveringsfad og servér den sammen med appelsinsalaten.

Næringsindhold til opskriften Appelsinbudding med frisk appelsinsalat

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 934kJ
223kcal
360kJ
86kcal
Fedt 2.42g 0.94g
Kulhydrat 43.89g 17.01g
Protein 5.32g 2.06g