til opskriften Cheesecake med pære, pistaciebund og limegelé
foodprocessor eller minihakker | |
springform; ø 22 cm | |
kageplast | |
stavblender | |
håndmixer | |
Dr. Oetker vinkelpalet - lille |
180 g | havrekiks |
50 g | usaltede pistacienødder |
120 g | smør |
5 blade | Dr. Oetker Økologisk Husblas |
3 | pærer |
20 g | rørsukker |
½ tsk. | Dr. Oetker Vanilla Paste |
½ tsk. | Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt |
2 tsk. | Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt |
500 g | flødeost |
150 g | græsk yoghurt (10%) |
150 g | rørsukker |
1 tsk. | Dr. Oetker Vanilla Paste |
4 blade | Dr. Oetker Økologisk Husblas |
1 dl | limesaft , svarer til saft fra ca. 3 lime |
60 g | rørsukker |
Dr. Oetker Grøn Konditorfarve , 2-3 dråber |
20 g | usaltede pistacienødder , grofthakket |
citronmelisse |
Blend kiksene fint og kom dem i en skål. Hak pistacienødderne fint og rør dem i kiksen. Smelt smørret og vend det grundigt sammen med nødder og kiks. Beklæd bunden af en springform (ø 22 cm) med bagepapir og kom kageplast langs kanten. Fordel kikseblandingen i formen og tryk den godt ud til et jævnt lag. Stil bunden i køleskabet.
Udblød husblassen i koldt vand.
Skræl pærerne, skær dem i tern og kom dem i en gryde sammen med rørsukker, Vanilla Paste og citronekstrakt. Bring det i kog og lad det simre i 10-15 minutter, indtil pærerne er helt møre. Blend pærerne til en glat og ensartet puré med en stavblender. Klem husblassen fri for vand og opløs den i den varme pærepuré. Lad puréen køle til stuetemperatur.
Pisk alle ingredienserne grundigt sammen i en skål. Vend den fingervarme pærepuré forsigtigt i ostemassen. Kom cremen over kiksebunden og glat det ud i et jævnt lag med en vinkelpalet. Stil kagen i køleskabet i mindst 3 timer.
Opblød husblassen i koldt vand.
Varm forsigtigt limesaft og rørsukker op i en lille gryde indtil sukkeret er opløst, tag den af varmen. Klem husblassen fri for vand og rør den ud i den varme limesaft. Lad saften køle ned til næsten stuetemperatur og tilsæt grøn konditorfarve. Hæld den flydende gelé forsigtigt ud over ostekagen og stil den tilbage på køl i ca. 30 minutter, eller til geléen har sat sig helt.
Befri kagen fra formen og fjern forsigtigt kageplasten. Drys toppen af kagen med grofthakkede pistacienødder og lidt citronmelisse.
Vidste du at cheesecakes faktisk bliver bedst når de bliver lavet dagen før servering? Cheesecake er derfor perfekt at servere når du får gæster. Læs mere om alle vores gode tips til cheesecakes, hvor du også får gode råd til at lave din egen cheesecake med din ydnlingssmag.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
2035
kJ
486 kcal |
1256
kJ
300 kcal |
Fedt | 30.96 g | 19.11 g |
Kulhydrat | 40.75 g | 25.16 g |
Protein | 9.55 g | 5.90 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA. Du kan til enhver tid skifte mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: