Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Cheesecake med pære, pistaciebund og limegelé

En skøn cheesecake med lækker, crunchy pistaciebund og en frisk smag af pære og lime fra en blød gelé og creme.

10 - 12 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Cheesecake med pære, pistaciebund og limegelé

Redskaber:

springform; ø 22 cm
stavblender
håndmixer

Kiksebund:

180 g havrekiks
50 g pistacienødder, usaltede
120 g smør

Pærepuré:

5 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
3 pærer
20 g rørsukker
0,5 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
0,5 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt

Creamcheese-lag:

2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
500 g flødeost
150 g græsk yoghurt (10%)
150 g rørsukker
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Limegelé:

4 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
1 dl limesaft , svarer til saft fra ca. 3 lime
60 g rørsukker
Dr. Oetker Grøn Konditorfarve , 2-3 dråber

Tilberedning

Tilberedning

1

Kiksebund

Blend kiksene fint og kom dem i en skål. Hak pistacienødderne fint og rør dem i kiksen. Smelt smørret og vend det grundigt sammen med nødde/kikseblandingen. Fordel kikseblandingen i en springform beklædt med bagepapir, og tryk den godt ud i formen i et jævnt lag. Stil bunden i køleskabet.

2

Pærepuré

Udblød husblassen i koldt vand. Skræl pærerne, skær dem i tern og kom dem i en gryde sammen med rørsukker, Vanilla Paste og citronekstrakt. Bring det i kog og lad det simre i 10-15 min. Blend pære-citronblandingen til en glat og ensartet puré. Klem husblassen for vand og opløs den i den varme pærepuré. Lad puréen køle til stuetemperatur.

3

Creamcheese-lag

Pisk alle ingredienser grundigt sammen i en skål. Vend den håndvarme pærepuré forsigtigt med ostemassen. Fordel massen i et jævnt lag på kiksebunden og stil den i køleskabet i min. 3 timer.

4

Limegelé

Opblød husblassen i koldt vand. Varm forsigtigt limesaft og rørsukker op i en lille gryde og fjern den fra varmen. Klem husblassen for vand og rør den ud i den varme limesaft. Lad saften køle ned til næsten stuetemperatur og tilsæt konditorfarven. Hæld den flydende gelé forsigtigt ud over ostekagen og stil den tilbage på køl i ca. 30 min. - eller til geléen har sat sig helt.

Tip

Pynt eventuelt kagen med hakkede pistacienødder og friske blade af citronmelisse.

Vidste du at cheesecakes faktisk bliver bedst når de bliver lavet dagen før servering? Cheesecake er derfor perfekt at servere når du får gæster. Læs mere om alle vores gode tips til cheesecakes, hvor du også får gode råd til at lave din egen cheesecake med din ydnlingssmag.

Næringsindhold til opskriften Cheesecake med pære, pistaciebund og limegelé

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1993kJ
476kcal
1248kJ
298kcal
Fedt 31.27g 19.54g
Kulhydrat 40.54g 25.34g
Protein 9.46g 5.91g