Cheesecake med pære, pistaciebund og limegelé

(0)
4 13 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En skøn cheesecake med lækker, crunchy pistaciebund og en frisk smag af pære og lime fra en blød gelé og creme.

10 - 12 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Cheesecake med pære, pistaciebund og limegelé

Redskaber:

foodprocessor eller minihakker
springform; ø 22 cm
kageplast
stavblender
håndmixer
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Kiksebund:

180 g havrekiks
50 g usaltede pistacienødder
120 g smør

Pærepuré:

5 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
3 pærer
20 g rørsukker
½ tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
½ tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt

Creamcheese-lag:

2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
500 g flødeost
150 g græsk yoghurt (10%)
150 g rørsukker
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Limegelé:

4 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
1 dl limesaft , svarer til saft fra ca. 3 lime
60 g rørsukker
Dr. Oetker Grøn Konditorfarve , 2-3 dråber

Pynt:

20 g usaltede pistacienødder , grofthakket
citronmelisse

Tilberedning

Tilberedning

1

Kiksebund

Blend kiksene fint og kom dem i en skål. Hak pistacienødderne fint og rør dem i kiksen. Smelt smørret og vend det grundigt sammen med nødder og kiks. Beklæd bunden af en springform (ø 22 cm) med bagepapir og kom kageplast langs kanten. Fordel kikseblandingen i formen og tryk den godt ud til et jævnt lag. Stil bunden i køleskabet.

2

Pærepuré

Udblød husblassen i koldt vand. 


Skræl pærerne, skær dem i tern og kom dem i en gryde sammen med rørsukker, Vanilla Paste og citronekstrakt. Bring det i kog og lad det simre i 10-15 minutter, indtil pærerne er helt møre. Blend pærerne til en glat og ensartet puré med en stavblender. Klem husblassen fri for vand og opløs den i den varme pærepuré. Lad puréen køle til stuetemperatur.

3

Creamcheese-lag

Pisk alle ingredienserne grundigt sammen i en skål. Vend den fingervarme pærepuré forsigtigt i ostemassen. Kom cremen over kiksebunden og glat det ud i et jævnt lag med en vinkelpalet. Stil kagen i køleskabet i mindst 3 timer.

4

Limegelé

Opblød husblassen i koldt vand. 


Varm forsigtigt limesaft og rørsukker op i en lille gryde indtil sukkeret er opløst, tag den af varmen. Klem husblassen fri for vand og rør den ud i den varme limesaft. Lad saften køle ned til næsten stuetemperatur og tilsæt grøn konditorfarve. Hæld den flydende gelé forsigtigt ud over ostekagen og stil den tilbage på køl i ca. 30 minutter, eller til geléen har sat sig helt.

5

Pynt

Befri kagen fra formen og fjern forsigtigt kageplasten. Drys toppen af kagen med grofthakkede pistacienødder og lidt citronmelisse.

Tip

Vidste du at cheesecakes faktisk bliver bedst når de bliver lavet dagen før servering? Cheesecake er derfor perfekt at servere når du får gæster. Læs mere om alle vores gode tips til cheesecakes, hvor du også får gode råd til at lave din egen cheesecake med din ydnlingssmag.

Næringsindhold til opskriften Cheesecake med pære, pistaciebund og limegelé

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2035 kJ
486 kcal
1256 kJ
300 kcal
Fedt 30.96 g 19.11 g
Kulhydrat 40.75 g 25.16 g
Protein 9.55 g 5.90 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: