Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Chokolade cheesecake med marengslåg | Bag Live med Liv Martine

En elegant cheesecake med hvid chokolade og friske hindbær, pyntet med et flot flettet låg af sød marengs.

8 - 12 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Chokolade cheesecake med marengslåg | Bag Live med Liv Martine

Redskaber:

Dr. Oetker justerbar kagering ø 16-30 cm
kageplast
håndmixer
stjernetyl, flerrillet
Dr. Oetker engangssprøjteposer

Kiksebund:

200 g digestive kiks
1 pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)
75 g smeltet smør
25 g hakket, hvid chokolade

Ostecreme:

4 blade Dr. Oetker Husblas
3 dl piskefløde
75 g hakket, hvid chokolade
200 g flødeost , ikke light
50 g flormelis
75 g smeltet smør (fingervarmt)
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
100 g friske hindbær

Marengslåg:

1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues
75 ml vand

Pynt:

Dr. Oetker Sprayable Glitter Gold
1 pakke Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Liv

Hvis du vil bage med Liv Martine søndag den 6. oktober kl. 13, er det denne lækre opskrift du skal handle ind til. Udsendelsen tager ca. 1,5 time og streames live på Kagerullen's Facebook side, og du kan stille spørgsmål undervejs. Et godt råd er at have alle ingredienser klar og afvejet inden udsendelsen starter. Du finder en indkøbshjælp herunder, som viser hvor du kan købe Dr. Oetker produkterne. Videoen er også tilgængelig efter liveudsendelsen, hvis du ønsker at se den på et senere tidspunkt.

De benyttede Dr. Oetker produkter kan købes i følgende butikker:

Du kan købe alle de benyttede Dr. Oetker produkter fra opskriften, som et samlet bagekit på Bagetid.dk ved at klikke her. Derudover er det også muligt at tilkøbe kagering, stjernetyl og andet udstyr, hvis du mangler det derhjemme.


Dr. Oetker Hasselnøddeflager kan købes i mellemstore og store Meny, Spar, Løvbjerg, samt online på Bagetid.dk, nemlig.com og Abashop.dk


Dr. Oetker Husblas kan købes i Meny, Spar, Løvbjerg, ABC Lavpris, Rema 1000, samt online på Bagetid.dk, nemlig.com og Abashop.dk


Dr. Oetker Vanilla Paste kan købes i Meny, Spar, Rema 1000 og Løvbjerg, samt online på Bagetid.dk og Abashop.dk


Dr. Oetker Perfect Meringues kan købes i Meny, Spar, Løvbjerg samt online på Bagetid.dk og Abashop.dk


Dr. Oetker Sprayable Glitter Gold kan købes i Meny og Løvbjerg.


Dr. Oetker Golden & Shiny Pearls kan købes i de største Meny butikker og Løvbjerg. 

1

Kiksebund med hasselnødder

Blend eller knus kiksene meget fint. Rist hasselnøddeflager på en pande til de er rigtig godt ristet. Smelt hvid chokolade og smør og vend det sammen med kiks og hasselnødder. Tag en kagering og indstil den på diameter ø 16 cm, placer den på serveringsfadet. Fordel kiksemassen jævnt i kageringen og tryk den godt sammen. Kom bunden på køl i 30 minutter. (Brug evt. fryseren hvis det skal gå hurtigt)
Note: Serveringsfadet skal være stort nok til at kageringen i næste trin kan justeres op til ø 19 cm. 

2

Hvid chokolade ostecreme

Kom husblas i blød i koldt vand. Varm 1 dl fløde op til lige under kogepunktet, i gryde eller i mikroovn. Smelt chokoladen i den varme fløde. Vrid husblassen fri fra vand og smelt den i den lune fløde-chokoladeblanding.

Rør flødeosten sammen med flormelis, og lunken smeltet smør. Kom lidt af fløde-chokoladeblandingen i og vend det sammen. Vend herefter resten af fløde-chokoladeblandingen i flødeosten. Pisk 2 dl fløde og vaniljepasta til en let flødeskum, det er vigtigt at den ikke er for hårdt pisket. Tilsæt først lidt af den let-pisket flødeskum til osteblandingen og vend det sammen. Vend herefter resten af flødeskummet i. 

Løsn kageringen rundt om bunden og juster ringens størrelse op til ø 19 cm, men lad ringen blive på fadet med bunden. Kom kageplast langs ringen. Kom halvdelen af ostemassen i kageringen og fordel den jævnt over bunden, således at bunden støbes ind i ostecremen. Drys med friske hindbær, uden at de rører kanten, og fordel den sidste halvdel af ostecremen over. Sæt kagen på frost i 30 minutter, til den har sat sig.

3

Marengslåg

Tænd ovnen på 100 °C varmluft. 

Hæld posens indhold i en stor skål og tilsæt vand. Pisk først kort tid ved lav hastighed og derefter ved højeste hastighed i 3 minutter indtil marengsen er luftig og sej. Fyld marengsen i en sprøjtepose med stjernetyl. Tegn en cirkel med en diameter på ø 18 cm på et stykke bagepapir, vend papiret om og kom det på en bageplade. Sprøjt marengslåget på bagepapiret. Sprøjt først rækker af marengs med ca. 2 cm i mellem, sprøjt derefter små striber af marengs forskudt henover de andre striber. Se på illustrationen nedenfor. Afslut med en kant af små marengstoppe hele vejen rundt.

Bag marengslåget i ovnen i 60 min. og lad den derefter køle af.

4

Pynt

Fjern kagering og kageplast fra kagen. Placer marengslåget på toppen af kagen og spray låget med guldstøv. Pynt låget med Golden and Shiny Pearls og Silver Pearls. 

Næringsindhold til opskriften Chokolade cheesecake med marengslåg | Bag Live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2424kJ
579kcal
1139kJ
272kcal
Fedt 40.68g 19.10g
Kulhydrat 47.40g 22.25g
Protein 7.20g 3.38g