Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Chokolade cheesecake med marengslåg | Bag live med Liv Martine

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En elegant cheesecake med hvid chokolade og friske hindbær, pyntet med et flot flettet låg af sød marengs.

8 - 12 portioner

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Chokolade cheesecake med marengslåg | Bag live med Liv Martine

Redskaber:

Dr. Oetker justerbar kagering; ø 16-30 cm
kageplast
håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjteposer
stjernetyl, flerrillet

Kiksebund:

200 g digestive kiks
1 pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)
75 g smeltet smør
25 g hakket, hvid chokolade

Ostecreme:

4 blade Dr. Oetker Husblas
3 dl piskefløde
75 g hakket, hvid chokolade
200 g flødeost , ikke light
50 g flormelis
75 g smeltet smør (fingervarmt)
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
100 g friske hindbær

Marengslåg:

1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues
75 ml vand

Pynt:

Dr. Oetker Gold Glitter Spray
1 pakke Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Oetker

Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: Chokolade cheesecake med marengslåg | Bag Live med Liv Martine.

1

Kiksebund med hasselnødder

Blend eller knus kiksene meget fint. Rist hasselnøddeflager på en pande til de er godt ristet. Smelt hvid chokolade og smør og vend det sammen med kiks og hasselnødder. 


Tag en kagering og indstil den på diameter ø 16 cm, placer den på et serveringsfad (serveringsfadet skal være stort nok til at kageringen i næste trin kan justeres op til ø 19 cm). Fordel kiksemassen jævnt i kageringen og tryk den godt sammen. Kom bunden på køl i 30 minutter (evt. fryseren hvis det skal gå hurtigt).

2

Hvid chokolade ostecreme

Kom husblas i blød i koldt vand. Varm 1 dl af fløden op til lige under kogepunktet, i gryde eller i mikroovn. Smelt chokoladen i den varme fløde. Vrid husblassen fri fra vand og smelt den i den lune fløde-chokoladeblanding.

Rør flødeosten sammen med flormelis, og det fingervarme smeltede smør. Kom lidt af fløde-chokoladeblandingen i og vend det sammen. Vend herefter resten af fløde-chokoladeblandingen i flødeosten. Pisk de resterende 2 dl fløde og vaniljepastaen til en let flødeskum, det er vigtigt at den ikke er for hårdt pisket. Tilsæt først lidt af den let-pisket flødeskum til osteblandingen og vend det sammen. Vend herefter resten af flødeskummet i. 

Løsn kageringen rundt om bunden og juster ringens størrelse op til ø 19 cm, men lad ringen blive på fadet med bunden. Kom kageplast langs indersiden af kageringen. Kom halvdelen af ostemassen i kageringen og fordel den jævnt over bunden, således at bunden støbes ind i ostecremen. Drys med friske hindbær, uden at de rører kanten, og fordel den sidste halvdel af ostecremen over. Sæt kagen på frost i 30 minutter, til den har sat sig.

3

Marengslåg

Tænd ovnen på 100 °C varmluft. 

Hæld posens indhold i en stor skål og tilsæt vand. Pisk først kort tid ved lav hastighed og derefter ved højeste hastighed i 3 minutter indtil marengsen er luftig og sej. Fyld marengsen i en sprøjtepose med stjernetyl. 


Tegn en cirkel med en diameter på ø 18 cm på et stykke bagepapir, vend papiret om og kom det på en bageplade. Sprøjt marengslåget på bagepapiret. Sprøjt først rækker af marengs med ca. 2 cm i mellem, sprøjt derefter små striber af marengs forskudt henover de andre striber. Se på illustrationen (eller se videoen på youtube for at se hvordan låget også kan sprøjtes). Afslut med en kant af små marengstoppe hele vejen rundt.

Bag marengslåget i ovnen i 60 minutter og lad den derefter køle af.

4

Pynt

Fjern kagering og kageplast fra kagen. Placer marengslåget på toppen af kagen og spray låget med Gold Glitter Spray. Placer derefter forsigtigt Golden and Shiny Pearls og Chocolate Silver Pearls på låget. 

Tips

På vores side Alt om marengs kan du finde tips, tricks og inspiration blandt andet til hvordan du kan bruge marengs som kagepynt.


Find også flere opskrifter og vores bedste tips og tricks om cheesecakes.

Næringsindhold til opskriften Chokolade cheesecake med marengslåg | Bag live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2424kJ
579kcal
1139kJ
272kcal
Fedt 40.68g 19.10g
Kulhydrat 47.40g 22.25g
Protein 7.20g 3.38g