Flag

Chokolade cheesecake med marengslåg | Liv Martine

8 - 12 portioner
Middelsvær
160 minutter
En elegant cheesecake med hvid chokolade og friske hindbær, pyntet med et flot flettet låg af sød marengs.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
Dr. Oetker justerbar kagering; ø 16-30 cm
kageplast
håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
stjernetyl, flerrillet

Ingredienser

Kiksebund
200 gdigestive kiks
1 poseDr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)
75 gsmeltet smør
25 ghakket hvid chokolade
Ostecreme
4 bladeDr. Oetker Husblas
3 dlpiskefløde
75 ghakket hvid chokolade
200 gflødeost ikke light
50 gflormelis
75 gsmeltet smør (fingervarmt)
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
100 gfriske hindbær
Marengslåg
1 brevDr. Oetker Perfect Meringues
75 mlvand
Pynt
Dr. Oetker Gold Glitter Spray
Dr. Oetker Silver Pearls
spiselige dekorationsperler

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)
Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Perfect Meringues
Picture - Dr. Oetker Gold Glitter Spray
Picture - Dr. Oetker Silver Pearls

Bag live med Oetker

Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: Chokolade cheesecake med marengslåg | Bag Live med Liv Martine.

1

Kiksebund med hasselnødder

Blend eller knus kiksene meget fint. Rist hasselnøddeflager på en pande til de er godt ristet. Smelt hvid chokolade og smør og vend det sammen med kiks og hasselnødder. 


Tag en kagering og indstil den på diameter ø 16 cm, placer den på et serveringsfad (serveringsfadet skal være stort nok til at kageringen i næste trin kan justeres op til ø 19 cm). Fordel kiksemassen jævnt i kageringen og tryk den godt sammen. Kom bunden på køl i 30 minutter (evt. fryseren hvis det skal gå hurtigt).

2

Hvid chokolade ostecreme

Picture - Hvid chokoladecheesecake snit

Kom husblas i blød i koldt vand. Varm 1 dl af fløden op til lige under kogepunktet, i gryde eller i mikroovn. Smelt chokoladen i den varme fløde. Vrid husblassen fri fra vand og smelt den i den lune fløde-chokoladeblanding.

Rør flødeosten sammen med flormelis, og det fingervarme smeltede smør. Kom lidt af fløde-chokoladeblandingen i og vend det sammen. Vend herefter resten af fløde-chokoladeblandingen i flødeosten. Pisk de resterende 2 dl fløde og vaniljepastaen til en let flødeskum, det er vigtigt at den ikke er for hårdt pisket. Tilsæt først lidt af den let-pisket flødeskum til osteblandingen og vend det sammen. Vend herefter resten af flødeskummet i. 

Løsn kageringen rundt om bunden og juster ringens størrelse op til ø 19 cm, men lad ringen blive på fadet med bunden. Kom kageplast langs indersiden af kageringen. Kom halvdelen af ostemassen i kageringen og fordel den jævnt over bunden, således at bunden støbes ind i ostecremen. Drys med friske hindbær, uden at de rører kanten, og fordel den sidste halvdel af ostecremen over. Sæt kagen på frost i 30 minutter, til den har sat sig.

3

Marengslåg

Picture - guide til flettet låg - marengslåg

Tænd ovnen på 100 °C varmluft. 

Hæld posens indhold i en stor skål og tilsæt vand. Pisk først kort tid ved lav hastighed og derefter ved højeste hastighed i 3 minutter indtil marengsen er luftig og sej. Fyld marengsen i en sprøjtepose med stjernetyl. 


Tegn en cirkel med en diameter på ø 18 cm på et stykke bagepapir, vend papiret om og kom det på en bageplade. Sprøjt marengslåget på bagepapiret. Sprøjt først rækker af marengs med ca. 2 cm i mellem, sprøjt derefter små striber af marengs forskudt henover de andre striber. Se på illustrationen (eller se videoen på youtube for at se hvordan låget også kan sprøjtes). Afslut med en kant af små marengstoppe hele vejen rundt.

Bag marengslåget i ovnen i 60 minutter og lad den derefter køle af.

4

Pynt

Fjern kagering og kageplast fra kagen. Placer marengslåget på toppen af kagen. Placer derefter forsigtigt Chocolate Silver Pearls og spiselige dekorationsperler på låget. 


Tips

På vores side Alt om marengs kan du finde tips, tricks og inspiration blandt andet til hvordan du kan bruge marengs som kagepynt.


Find også flere opskrifter og vores bedste tips og tricks om cheesecakes.