Chokolade cheesecake med marengslåg | Bag live med Liv Martine

(0)
5 3 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En elegant cheesecake med hvid chokolade og friske hindbær, pyntet med et flot flettet låg af sød marengs.

8 - 12 portioner

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Chokolade cheesecake med marengslåg | Bag live med Liv Martine

Redskaber:

Dr. Oetker justerbar kagering; ø 16-30 cm
kageplast
håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
stjernetyl, flerrillet

Kiksebund:

200 g digestive kiks
1 pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)
75 g smeltet smør
25 g hakket hvid chokolade

Ostecreme:

4 blade Dr. Oetker Husblas
3 dl piskefløde
75 g hakket hvid chokolade
200 g flødeost , ikke light
50 g flormelis
75 g smeltet smør (fingervarmt)
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
100 g friske hindbær

Marengslåg:

1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues
75 ml vand

Pynt:

Dr. Oetker Gold Glitter Spray
1 pakke Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Oetker

Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: Chokolade cheesecake med marengslåg | Bag Live med Liv Martine.

1

Kiksebund med hasselnødder

Blend eller knus kiksene meget fint. Rist hasselnøddeflager på en pande til de er godt ristet. Smelt hvid chokolade og smør og vend det sammen med kiks og hasselnødder. 


Tag en kagering og indstil den på diameter ø 16 cm, placer den på et serveringsfad (serveringsfadet skal være stort nok til at kageringen i næste trin kan justeres op til ø 19 cm). Fordel kiksemassen jævnt i kageringen og tryk den godt sammen. Kom bunden på køl i 30 minutter (evt. fryseren hvis det skal gå hurtigt).

2

Hvid chokolade ostecreme

Kom husblas i blød i koldt vand. Varm 1 dl af fløden op til lige under kogepunktet, i gryde eller i mikroovn. Smelt chokoladen i den varme fløde. Vrid husblassen fri fra vand og smelt den i den lune fløde-chokoladeblanding.

Rør flødeosten sammen med flormelis, og det fingervarme smeltede smør. Kom lidt af fløde-chokoladeblandingen i og vend det sammen. Vend herefter resten af fløde-chokoladeblandingen i flødeosten. Pisk de resterende 2 dl fløde og vaniljepastaen til en let flødeskum, det er vigtigt at den ikke er for hårdt pisket. Tilsæt først lidt af den let-pisket flødeskum til osteblandingen og vend det sammen. Vend herefter resten af flødeskummet i. 

Løsn kageringen rundt om bunden og juster ringens størrelse op til ø 19 cm, men lad ringen blive på fadet med bunden. Kom kageplast langs indersiden af kageringen. Kom halvdelen af ostemassen i kageringen og fordel den jævnt over bunden, således at bunden støbes ind i ostecremen. Drys med friske hindbær, uden at de rører kanten, og fordel den sidste halvdel af ostecremen over. Sæt kagen på frost i 30 minutter, til den har sat sig.

3

Marengslåg

Tænd ovnen på 100 °C varmluft. 

Hæld posens indhold i en stor skål og tilsæt vand. Pisk først kort tid ved lav hastighed og derefter ved højeste hastighed i 3 minutter indtil marengsen er luftig og sej. Fyld marengsen i en sprøjtepose med stjernetyl. 


Tegn en cirkel med en diameter på ø 18 cm på et stykke bagepapir, vend papiret om og kom det på en bageplade. Sprøjt marengslåget på bagepapiret. Sprøjt først rækker af marengs med ca. 2 cm i mellem, sprøjt derefter små striber af marengs forskudt henover de andre striber. Se på illustrationen (eller se videoen på youtube for at se hvordan låget også kan sprøjtes). Afslut med en kant af små marengstoppe hele vejen rundt.

Bag marengslåget i ovnen i 60 minutter og lad den derefter køle af.

4

Pynt

Fjern kagering og kageplast fra kagen. Placer marengslåget på toppen af kagen og spray låget med Gold Glitter Spray. Placer derefter forsigtigt Golden and Shiny Pearls og Chocolate Silver Pearls på låget. 

Tips

På vores side Alt om marengs kan du finde tips, tricks og inspiration blandt andet til hvordan du kan bruge marengs som kagepynt.


Find også flere opskrifter og vores bedste tips og tricks om cheesecakes.

Næringsindhold til opskriften Chokolade cheesecake med marengslåg | Bag live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2441 kJ
583 kcal
1147 kJ
274 kcal
Fedt 39.33 g 18.46 g
Kulhydrat 47.28 g 22.20 g
Protein 7.22 g 3.39 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: