Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Chokoladecupcakes med brune bjergkøer

Bag disse smarte chokoladecupcakes med ægte chokolade og brune køer. En fantastisk opskrift hvor børn også kan deltage i dekorationen af de fine kager.

10 - 12 stk.

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Chokoladecupcakes med brune bjergkøer

Redskaber:

håndmixer
muffinforme
sprøjtepose

Kagedej:

250 g hvedemel
40 g kakao
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
0,5 tsk. salt
2 æg str. M/L
150 g sukker
200 g smeltet smør
2 dl sødmælk
100 g hakket, mørk chokolade
1 pose Dr. Oetker Mandelsplitter (50 g)

Topping:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2,5 dl letmælk
3 tsk. Dr. Oetker Naturlig Hindbærekstrakt

Pynt:

250 g hvid fondant
1 - 2 spsk. kakaopulver
flormelis eller kakaopulver
100 g marcipan
Dr. Oetker Princess Lillifee-krymmel , eller stjernekrymmel
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 185 °C varmluft.

2

Kagedej

Bland mel, kakao, bagepulver og salt sammen i en skål. Pisk æg og sukker skummende hvidt. Rør smør og mælk i æggemassen. Rør melblandingen i dejen. Vend til sidst hakket chokolade og mandelsplitter i dejen, og fordel den i muffinforme.

Bag kagerne i 18-20 min. og afkøl dem på en bagerist inden de pyntes.

3

Topping

Bland brevets indhold med hindbærekstrakt og mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 min. og herefter i 4 min. ved høj hastighed til toppingen er luftig.

Fyld toppingen i en sprøjtepose, sprøjt den på kagerne og sæt dem på køl i 20 min.

4

Pynt

Ælt fondant med kakaopulver og rul den ud i et tyndt lag. Hænger fondanten fast, kan flormelis eller kakaopulver drysses på bordet. Udstik cirkler og læg én oven på hver muffin. Modellér horn og ører af fondanten, og modelér mulen af marcipan. Sæt delene fast på hver cupcake.

Pynt køerne med en stjerne i panden, fra Princess Lillifee krymmel og brug Chocolate Silver Pearls som øjne. Sæt det evt. fast med klister af vand og fondant.

Tip

Hvis du ønsker at lave din egen fondant, finder du opskriften "Hjemmelavet fondant til kreativt kagepynt" på vores hjemmeside.

Næringsindhold til opskriften Chokoladecupcakes med brune bjergkøer

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2424kJ
579kcal
1746kJ
417kcal
Fedt 27.77g 19.98g
Kulhydrat 74.20g 53.38g
Protein 7.74g 5.57g