Flag

Chokoladekage med friske bær

12 - 16 portioner
Middelsvær
180 minutter
Dette er en nem opskrift på en chokoladekage. Kagen er overtrukket med en lækker og cremet chokoladesmørcreme, perfekt til alle chokoladeelskere.
En drøm af en chokoladekage. Kagen er lavet med kakaopulver og smurt op med en cremet chokoladesmørcreme. Smørcremen er lavet med smeltet chokolade og har derfor en intens chokoladesmag mens den samtidig er blød og lækker. Pynt kagen med friske bær eller måske lidt krymmel og server den til din n...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
springform; ø 24 cm

Ingredienser

Chokoladedej
200 ghvedemel
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 tsk.Dr. Oetker Natron
1 tsk.fint salt
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
150 gsmeltet smør
300 gmuscovadosukker eller brun farin
3æg str. M/L
1 dlmælk
2 ½ dlvand
125 gkakao
Chokoladecreme
200 gmørk chokolade
300 gblødt smør
170 gflormelis (sigtet)
1 knsp.fint salt
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljearoma
Pynt
1 bakkefriske ribs

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Vaniljearoma

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

1

Chokoladedej

200 ghvedemel
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 tsk.Dr. Oetker Natron
1 knsp.fint salt
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
150 gsmeltet smør
300 gmuscovadosukker eller brun farin
3æg str. M/L
1 dlmælk
2 ½ dlvand
125 gkakao

Bland mel, bagepulver, natron, salt og vaniljesukker sammen i en skål. 


Pisk smør og sukker sammen i en anden skål. Pisk æggene i massen ét ad gangen. Tilsæt melblandingen skiftevis med mælk og rør til dejen er jævn.


Bland vand og kakaopulver i en gryde og varm det op under omrøring indtil blandingen er glat og jævn. Hæld den derefter i dejen lidt ad gangen under omrøring.


Hæld dejen i en smurt springform (ø 24 cm), gerne med bagepapir i bunden. Bag kagen midt i ovnen i 40-50 minutter til den er akkurat gennembagt. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. 


Afkøl kagen på en bagerist

Bagetid: 40 - 50 Minutes

2

Chokoladecreme

200 gmørk chokolade
300 gblødt smør
170 gflormelis (sigtet)
1 knsp.fint salt
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljearoma

Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad eller i mikrobølgeovn. Lad chokoladen køle af.
 
Pisk smør, flormelis, salt og vaniljearoma sammen til blandingen er lys og luftig. Pisk videre ved lav hastighed mens den helt afkølede chokolade tilsættes i en stråle. Pisk indtil cremen har en skinnende og glat konsistens. 

3

Samling

1 bakkefriske ribs

Flæk kagen i to lige store bunde. Kom den ene bund på et serveringsfad, smør et et tyndt lag chokoladecreme jævnt over bunden og kom den anden bund over. Fordel resten af cremen ud over hele kagen og pynt med friske ribs.


Tips

Erstat ribsene med andre friske frugter eller bær alt efter ønske.


Søger du mere inspiration til chokoladekager? Så læs vores side med gode tips til chokoladekager og bliv inspireret!