Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Chokoladekage med fyld af Center-chokolade

(0)
2 3 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Skøn Center chokolade som fyld og en lækker ganache på toppen. Det er opskriften på en alletiders chokoladekage.

16 - 18 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Chokoladekage med fyld af Center-chokolade

Redskaber:

springform; ø 24 cm
håndmixer

Chokoladekage:

400 g hvedemel
250 g sukker
100 g rørsukker
50 g Dr. Oetker Baking Cocoa
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 tsk. Dr. Oetker Natron
½ tsk. fint salt
3 æg str. M/L
1 ½ dl piskefløde
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
175 g smør
1 ¼ dl smagsneutral olie
3 dl koldt vand

Chokoladecreme med Center chokolade:

250 g Center® Original chokolade fra Cloetta (3-4 ruller)
½ l piskefløde

Ganache:

250 g mørk chokolade (min. 55% kakao)
2 ½ dl piskefløde

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.

1

Chokoladekage

Bland mel, sukker, rørsukker, kakao, bagepulver, natron og salt i en stor skål. 

Pisk æg, piskefløde og vaniljeekstrakt sammen i en anden skål. 


Smelt smørret og lad det køle lidt af, inden olien og vandet hældes i. Pisk blandingen godt sammen. Hæld æggemassen sammen med  smørblandingen og rør lidt rundt. Tilsæt derefter tørstofferne. Rør ingredienserne sammen i en køkkenmaskine eller med en håndmixer, indtil det hele er godt sammenblandet.


Smør springformen eller beklæd den med bagepapir.



Hæld dejen i den smurte form og bag kagen midt i ovnen i ca. 1 time. Tjek med en gaffel eller lignende, om kagen er gennembagt. Der må ikke sidde noget fast på gaflen, når den trækkes ud.



Lad kagen afkøle i formen i ca. 15 min. og tag den så ud og sæt til afkøling på en bagerist.

2

Chokoladecreme med Center chokolade

Hak Centerchokoladerne fint og kom dem i en skål. Opvarm piskefløden lige til kogepunktet, og hæld fløden over chokoladerne. Lad blandingen stå i 5-10 min. så chokoladen lige får tid til at smelte. Rør derefter massen godt sammen, og stil den på køl. Når du skal bruge cremen, pisker du den godt igennem, så den bliver let og luftig.

3

Ganache

Hak den mørke chokolade fint og kom den i en skål. Opvarm piskefløden lige til kogepunktet, og hæld fløden over chokoladerne. Lad blandingen stå i 5-10 min. så chokoladen lige får tid til at smelte. Rør derefter massen godt sammen, og stil den til afkøling på køkkenbordet til næste dag.

4

Pynt

Del kagen i to. Fordel fyldet med centerchokoladen oven på nederste lag og læg det øverste lag på. Overtræk til sidst kagen med ganache.

Tip

Pynt kagen med dit yndlingskrymmel eller dekorationsfigurer. Det er kun fantasien, der sætter grænser!


Du kan også lave kagen i tre lag, hvis du har lyst. Kom da lidt mindre creme mellem hvert lag.

Læs mere om inspiration og tips og tricks til fyld i chokoladekager.

Næringsindhold til opskriften Chokoladekage med fyld af Center-chokolade

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2747 kJ
656 kcal
1549 kJ
370 kcal
Fedt 44.88 g 25.35 g
Kulhydrat 51.68 g 29.20 g
Protein 7.50 g 4.24 g