Flag

Chokoladetærter - Liv Martines Økologiske

about 3 - 4 stk.
Middelsvær
250 minutter
Små økologiske chokoladetærter perfekte til chokoladeelskeren. Sprøde mørdejsbunde fyldt med chokolade ganache, pyntet med rå marengs og krymmel.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
tærteform; ø 8 cm
håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rosenbladstyl; 16 mm

Ingredienser

Mørdej
150 gøkologisk hvedemel
50 gøkologisk flormelis
75 gkoldt smør i små tern
2 stk.økologiske æggeblommer
Mælkechokolade ganache
130 mløkologisk piskefløde
200 gøkologisk mælkechokolade
Rå marengs
2 stk.økologiske æggehvider
150 gøkologisk hvidt sukker
2 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
Pynt
Dr. Oetker Choco Mix

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
Picture - Dr. Oetker Choco Mix
1

Mørdej

150 gøkologisk hvedemel
50 gøkologisk flormelis
75 gkoldt smør i små tern
2 stk.økologiske æggeblommer

Rør mel, flormelis og smør sammen og tilsæt æggeblommerne. Saml dejen hurtigt i hånden og kom den i en frysepose. Tryk dejen flad i fryseposen og lad den hvile 30 minutter i køleskabet. 

Tænd ovnen på 180 °C almindelig ovn. 

Rul dejen ud i en ca. 3 mm tyk plade mellem to stykker bagepapir, eller på et meldrysset bord. Udstik eller skær dejen ud så den passer til tærteformene, kom dejen i smurte tærteforme (ø 8 cm) og prik huller i bundene med en gaffel. Bag tærtebundene i 18-20 minutter til de er gyldne. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.

Bagetid: 18 - 20 Minutes

2

Mælkechokolade ganache

130 mløkologisk piskefløde
200 gøkologisk mælkechokolade

Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld det over chokoladen ad to omgange og rør det sammen til alt chokoladen er smeltet. Stavblend evt. massen til sidst for at få eventuelle luftbobler og klumper ud. Hæld herefter forsigtigt ganachen i tærteformene og stil dem på køl i et par timer, til ganachen har sat sig.

3

Rå marengs og pynt

2 stk.økologiske æggehvider
150 gøkologisk hvidt sukker
2 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
Dr. Oetker Choco Mix

Pisk æggehviderne luftige. Bland sukker og vaniljesukker sammen og tilsæt det lidt ad gangen til æggehviderne. Pisk længe til marengsen er sej og uden sukkerkrystaller. Kom marengsen i en sprøjtepose med en rosenblads tyl og sprøjt langs kanten på tærterne. Drys med Choco mix krymmel.


Tips

Hvis du ikke har en rosenblads tyl så brug fx en stjernetyl eller klip et hul i sprøjteposen og sprøjt små toppe i den ene side på hver tærte.


Hvis du ikke har nogle små tærteforme, så prøv at bage tærten i en stor form, det kan dog være nødvendigt at justere bagetiden lidt.