Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Chokoladetærter - Liv Martines Økologiske

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Små økologiske chokoladetærter perfekte til chokoladeelskeren. Sprøde mørdejsbunde fyldt med chokolade ganache, pyntet med rå marengs og økologisk krymmel.

ca. 3 - 4 stk.

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Chokoladetærter - Liv Martines Økologiske

Redskaber:

tærteform; ø 8 cm
håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker rosenbladstyl 16 mm

Mørdej:

150 g økologisk hvedemel
50 g økologisk flormelis
75 g koldt smør i små tern
2 stk. økologiske æggeblommer

Mælkechokolade ganache:

130 ml økologisk piskefløde
200 g økologisk mælkechokolade

Rå marengs:

2 stk. økologiske æggehvider
150 g økologisk hvidt sukker
2 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker

Pynt:

Dr. Oetker Økologisk Earthy Cocoa krymmel

Tilberedning

Tilberedning

1

Mørdej

Rør mel, flormelis og smør sammen og tilsæt æggeblommerne. Saml dejen hurtigt i hånden og kom den i en frysepose. Tryk dejen flad i fryseposen og lad den hvile 30 minutter i køleskabet. 


Tænd ovnen på 180 °C almindelig ovn. 


Rul dejen ud i en ca. 3 mm tyk plade mellem to stykker bagepapir, eller på et meldrysset bord. Udstik eller skær dejen ud så den passer til tærteformene, kom dejen i smurte tærteforme (ø 8 cm) og prik huller i bundene med en gaffel. Bag tærtebundene i 18-20 minutter til de er gyldne. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.

2

Mælkechokolade ganache

Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld det over chokoladen ad to omgange og rør det sammen til alt chokoladen er smeltet. Stavblend evt. massen til sidst for at få eventuelle luftbobler og klumper ud. Hæld herefter forsigtigt ganachen i tærteformene og stil dem på køl i et par timer, til ganachen har sat sig.

3

Rå marengs og pynt

Pisk æggehviderne luftige. Bland sukker og vaniljesukker sammen og tilsæt det lidt ad gangen til æggehviderne. Pisk længe til marengsen er sej og uden sukkerkrystaller. Kom marengsen i en sprøjtepose med en rosenblads tyl og sprøjt langs kanten på tærterne. Drys med økologisk Earthy Cocoa krymmel.

Tips

Hvis du ikke har en rosenblads tyl så brug fx en stjernetyl eller klip et hul i sprøjteposen og sprøjt små toppe i den ene side på hver tærte.


Hvis du ikke har nogle små tærteforme, så prøv at bage tærten i en stor form, det kan dog være nødvendigt at justere bagetiden lidt.

Næringsindhold til opskriften Chokoladetærter - Liv Martines Økologiske

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 5112 kJ
1221 kcal
1771 kJ
423 kcal
Fedt 61.68 g 21.34 g
Kulhydrat 143.59 g 49.68 g
Protein 13.85 g 4.79 g