Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Christoffers café gulerodskage

Denne nemme café-gulerodskage stammer fra en hedengangen og legendarisk københavnsk café, hvor den blev solgt stykke for stykke i tusindvis over årene.

8 - 10 portioner

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Christoffers café gulerodskage

Redskaber:

springform; ø 20 cm

Gulerodskage:

185 g sukker
1,5 dl smagsneutral olie
2 stk. æg str. M/L
165 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
4 tsk. Dr. Oetker Kagekrydderi
1 knsp. salt
250 g revet gulerod
1 pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)

Flødeostcreme:

25 g smeltet smør
100 g flødeost naturel
250 g flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Pynt:

Dr. Oetker Økologisk Leafy Pear krymmel eller gulerodsstrimler i sukkerlage

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.

2

Kagedej

Rør sukker og olie sammen med et piskeris. Rør æggene i.

Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål.

Rør de våde ingredienser sammen med de tørre og tilsæt de revne gulerødder.

Beklæd bunden af springformen med bagepapir og hæld dejen i. Bag kagen på næstnederste rille i ca. 50 minutter.

Tjek om kagen er færdigbagt. Det gøres ved at mærke efter med et træspyd i midten af kagen. Når der ikke kommer dej med op er kagen færdigbagt. Stil kagen til afkøling.

3

Flødeostcreme

Smelt smørret og stil det til afkøling.

Pisk flødeost og flormelis sammen, tilsæt det afkølede smør og Vanilla Paste og pisk til blandingen er lys og luftig.

Pynt med flødeosten på toppen af kagen, afkøl før servering.

4

Pynt

Pynt med økologisk Leafy Pear krymmel eller lidt strimler af gulerod, vendt i en varm sukkerlage.

Næringsindhold til opskriften Christoffers café gulerodskage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2278kJ
544kcal
1528kJ
365kcal
Fedt 27.27g 18.30g
Kulhydrat 66.64g 44.72g
Protein 6.23g 4.18g