Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Citronmarengs med citronfromage og citronsirup

Dessert til den søde tand.

about 6 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Citronmarengs med citronfromage og citronsirup

Marengs:

2 æggehvider str. M/L
150 g sukker
fintrevet skal fra ½ ubehandlet citron

Citronfromage:

1 brev Dr. Oetker Citronfromage
2,5 dl letmælk eller vand

Citronsirup og pynt:

0,5 dl citronsaft
fintrevet skal fra ½ ubehandlet citron
50 g sukker
mynteblade

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 120° C traditionel varme.

2

Marengs

Pisk æggehviderne stive, drys sukkeret i lidt ad gangen og pisk, til marengsen er sej. Vend citronskal i. Sæt 6 marengstoppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag marengstoppene i ca. 1 time og lad dem køle helt af.

3

Citronfromage

Hæld vand/mælk i en skål og drys dessertpulveret i. Pisk blandingen med en håndmixer først ved lav hastighed og derefter i 3 minutter ved høj hastighed, til fromagen er luftig. Stil citronfromagen i køleskabet mindst en time, så den stivner.

4

Citronsirup og pynt

Kog citronsaft, citronskal og sukker ind til en tynd sirup.

Flæk marengsene (det gør ikke noget, de går lidt i stykker) og læg dem lagvis med kugler af citronfromage og dryp med lidt citronsirup. Pynt med mynteblade og server straks.

Tips og tricks

Bagning af marengs varierer alt efter om du ønsker en gennembagt marengs eller om den skal være sprød uden på mens en anelse blød i midten. Læs vores tips til de lækreste marengs og bliv klogere på bagetiden.

Næringsindhold til opskriften Citronmarengs med citronfromage og citronsirup

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 871kJ
208kcal
1248kJ
298kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 46.82g 66.88g
Protein 0g 0g