COOKIES op DR. OETKER website

Hjemmesiden bruger cookies for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke, navigere og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Citrontærte med marengs

(3)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Hjemmebag, der vækker glæde hos store og små.

16 - 18 portioner

avanceret 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Citrontærte med marengs

Tærteform; Ø 24 cm

Mørdej:

200 g hvedemel
70 g flormelis
125 g koldt smør i tern
1 æggeblomme str. M/L
Evt. 1-2 spsk koldt vand

Citroncreme:

1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
1 ½ dl citronsaft (3-4 citroner)
1 ½ tsk. majsmel
200 g sukker
125 g blødt smør
5 æggeblommer str. M/L

Marengs:

225 g sukker
6 spsk. vand
4 æggehvider str. M/L

Tilberedning

Tilberedning

1

Mørdej

Bland hvedemel og flormelis sammen i en skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp. Saml dejen hurtigt med æggeblommen. Tilsæt evt. vand, hvis mørdejen er tør. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 30-45 minutter.

2

Tænd ovnen på 190˚ C traditionel varme.

Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir. Tryk forsigtigt dejen ned i en smurt tærteform og skær den overskydende dej væk. Prik mørdejen med en gaffel, eller læg bagepapir ovenpå dejen og fyld formen op med tørrede bønner.

Bag tærtebunden midt i ovnen i 20-25 minutter til den er gyldenbrun. Afkøl tærtebunden i formen på en bagerist.

3

Citroncreme

Bland alle ingredienser til citroncremen sammen i en gryde og varm den op ved middel varme under konstant omrøring til den tykner. Det tager 10-15 minutter. Bringes cremen for hurtigt op mod kogepunktet, tykner den ikke, som den skal.

Hæld citroncremen på den helt afkølede tærtebund, og lad den stå i køleskabet og sætte sig i mindst 2 timer, gerne natten over.

4

Marengs

Varm sukker og vand langsomt op i en gryde, til sukkerlagen når en temperatur på 115° C. Hvis ikke du har et termometer, så lav "kugletesten": Tag en lille smule af sukkerlagen op med en ske og læg det i koldt vand. Hvis det kan rulles til en lille blød kugle er den varm nok. Sukkerlagen skal have tykkelse som sirup, men stadig være helt gennemsigtigt uden at tage farve.

Pisk hviderne til bløde toppe. Tilsæt sukkerlagen i en tynd stråle under konstant piskning og pisk, til marengsen er helt afkølet og fast. Fyld marengsmassen på en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt små toppe på hele kagen, så citroncremen er dækket. Brug en creme brulee-brænder til at brune marengsen let. Alternativt kan tærten sættes på midterste rille i ovnen under grill. Du skal hele tiden holde øje med kagen, så marengsen ikke bliver brændt.

Tips og tricks

Servér tærten med det samme eller opbevar den et tørt sted, indtil den skal spises.

Er du interesseret i flere gode tips og mere inspiration til de lækreste marengs? Læs mere >>

Næringsindhold til opskriften Citrontærte med marengs

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 869kJ
208kcal
1510kJ
361kcal
Fedt 10g 17g
Kulhydrat 27g 47g
Protein 2.2g 3.8g