Flag

Citrontærte med marengs

16 - 18 portioner
Svær
250 minutter
Denne citrontærte har en lækker syrlig smag, der passer perfekt til det fine marengspynt, der tilfører en god sødme - dét er hjemmebag, der vækker glæde.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
tærteform med løs bund; ø 24 cm
sukkertermometer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 11 mm
gasbrænder

Ingredienser

Mørdej
200 ghvedemel
70 gflormelis
125 gkoldt smør i tern
1æggeblomme str. M/L
evt. 1-2 spsk koldt vand
Citroncreme
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
1 ½ dlcitronsaft (3-4 citroner)
1 ½ tsk.majsstivelse
200 gsukker
125 gblødt smør
5æggeblommer str. M/L
Marengs
225 gsukker
6 spsk.vand
4æggehvider str. M/L

Se produkter

1

Mørdej

200 ghvedemel
70 gflormelis
125 gkoldt smør i tern
1æggeblomme str. M/L
evt. 1-2 spsk koldt vand

Bland hvedemel og flormelis sammen i en skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp. Saml dejen hurtigt med æggeblommen. Tilsæt evt. vand, hvis mørdejen er tør. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 30-45 minutter.

Tænd ovnen på 190˚C traditionel varme.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir eller på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform, tryk dejen godt ud i formen og skær kanten fri for overskydende dej. Prik mørdejen med en gaffel eller læg et stykke bagepapir oven på bunden og fyld op med tørrede linser, bønner eller kikærter, så dejen og siderne holdes på plads. 

Bag tærtebunden midt i ovnen i 20-25 minutter til den er gyldenbrun, hvis bunden bages med bagepapir og bønner på tages de af efter ca. 15 minutter og bunden bages det sidste stykke tid uden bagepapiret over. Afkøl tærtebunden i formen på en bagerist.

Bagetid: 20 - 25 Minutes

2

Citroncreme

1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
1 ½ dlcitronsaft (3-4 citroner)
1 ½ tsk.majsstivelse
200 gsukker
125 gblødt smør
5æggeblommer str. M/L

Bland alle ingredienser til citroncremen sammen i en gryde og varm den op ved middel varme under konstant omrøring til den tykner. Det tager 10-15 minutter. Bringes cremen for hurtigt op mod kogepunktet, er der risiko for at den skiller.

Hæld citroncremen over den afkølede tærtebund, og lad den stå i køleskabet og sætte sig i mindst 2 timer, gerne natten over.

3

Italiensk Marengs

225 gsukker
6 spsk.vand
4æggehvider str. M/L

Varm sukker og vand langsomt op i en gryde, til sukkerlagen når en temperatur på 115°C. Hvis ikke du har et termometer, så lav "kugletesten": Tag en lille smule af sukkerlagen op med en ske og læg det i koldt vand. Hvis det kan rulles til en lille blød kugle er den varm nok. Sukkerlagen skal have tykkelse som sirup, men stadig være helt gennemsigtigt uden at tage farve.

Pisk hviderne til bløde toppe. Tilsæt sukkerlagen i en tynd stråle under konstant piskning og pisk, til marengsen er afkølet og fast. 

Befri forsigtigt tærten fra formen og kom den på et fad (hvis tærteformen ikke har en løs bund, så lad tærten blive i formen). Fyld marengsmassen på en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt små toppe på hele kagen, så citroncremen er dækket. Brug en lille gasbrænder til at brune marengsen let. Alternativt kan tærten sættes på midterste rille i ovnen under grill i et par minutter. Hold hele tiden øje med tærten, da marengsen meget let brænder på.


Nem italiensk marengs

Hvis du vil slippe nemmere om at lave den italienske marengs, kan du bruge Dr. Oetker Italien Meringue - Flødebolleskum til at toppe din kage med istedet. Posens indhold hældes i en skål og tilsættes 1 dl kogende vand, imens der piskes i 4 min. Følg i øvrigt instruktionen på pakken.


Tip

Servér tærten med det samme marengsen er kommet på eller opbevar den et tørt sted, indtil den skal spises.

Er du interesseret i flere gode tips og mere inspiration til de lækker marengs? Så kan du læse mere her.