Flag

Cupcakes med hvid chokolade og citron

about 12 stk.
Middelsvær
100 minutter
Lækkert hjemmebag, der vækker glæde.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
muffinforme

Ingredienser

Kagedej
2æg str. M/L
150 gblødt smør
150 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
150 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
70 ghvid chokolade
Glasur
125 gflormelis
Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
2 - 4 spsk.vand
½ tsk.Dr. Oetker Gul Konditorfarve
Pynt
150 gmarcipan
evt. lidt flormelis

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Gul Konditorfarve

Tænd ovnen på 160 °C varmluft eller 175 °C traditionel varme.

1

Kagedej

2æg str. M/L
150 gblødt smør
150 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
150 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
70 ghvid chokolade

Pisk æggene sammen og sæt dem til side.

Pisk smør og sukker sammen i en skål, til det er let og luftigt. Tilsæt vaniljeekstrakt, 1 spsk. af melet og halvdelen af de sammenpiskede æg, og rør det hele sammen. Tilsæt endnu 1 spsk. mel og resten af æggeblandingen. Sigt resten af melet og bagepulveret i blandingen, og vend det hele sammen. Rør den hvide chokolade i dejen. Fyld muffinformene 2/3 op med dej.

Bag kagerne i 18-20 min. Lad kagerne afkøle på en bagerist.

Bagetid: 18 - 20 Minutes

2

Glasur

125 gflormelis
Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
2 - 4 spsk.vand
Dr. Oetker Gul Konditorfarve

Bland flormelis med Naturlig Citronaroma. Tilsæt vand og gul konditorfarve lidt ad gangen for at opnå den ønskede smag, konsistens og farve.

Smør nok glasur på hver afkølet kage, så det dækker toppen.

3

Pynt

150 gmarcipan
evt. lidt flormelis

Lav blomster af marcipan til at pynte kagerne med. Disse kan laves i hånden. Rul 5 marcipankugler på størrelse med en ært. Tryk den første kugle flad, og rul den derefter fra den ene side til den anden for at lave en kegle. Dette er midten af blomsten. Tryk den næste kugle flad, fold den rundt om midterkeglen, og form den til et blomsterblad. Gentag dette på den anden side, og gør det skiftevis med resten af marcipankuglerne. Hvis marcipanen klæber, kan du komme lidt flormelis på den. hvis blomsten er for tyk kan bunden skæres af. Dette gentages med alt marcipanen eller til der er blomster nok til at dekorere alle kagerne.