Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Cupcakes med lakridsfrosting

Holder du af lakrids? Så vil du elske de her små, lækre cupcakes!

22 - 24 minicupcakes

nem 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Cupcakes med lakridsfrosting

Redskaber:

Muffinforme
håndmixer
Sprøjtepose
stjernetyl

Kagedejen:

175 g blødt smør
200 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
3 æg str. M/L
350 g hvedemel
0,5 tsk. salt
1,5 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1,5 dl mælk
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt

Lakridsfrosting:

200 g flormelis
150 g blødt smør
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Lakridsekstrakt
about 0,5 tsk. Dr. Oetker Sort konditorfarve

Pynt:

Dr. Oetker Choco Mix

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 ˚C traditionel varme. 
Sæt muffinformene klar på en bradepande.

1

Kagedejen

Pisk smør, sukker og vaniljesukker skummende hvidt. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt. Tilsæt evt. en lille smule af melet, hvis massen skiller. Sigt hvedemel, salt og bagepulver og bland det i dejen skiftevis med mælken. Vend citronekstrakt og lakridskrymmel i og fordel straks dejen i formene.

Bag kagerne i ovnen. Ved brug af almindelige, store muffinforme bages kagerne 20-25 min. Ved brug af mini muffinforme bages kagerne 10-12 min. Lad kagerne køle helt af på en bagerist inden de pyntes.

2

Lakridsfrosting

Pisk flormelis, smør, lakridsekstrakt og sort konditorfarve sammen til en luftig og let smørcreme. Start med at piske ved lav hastighed og sæt derefter op til højeste hastighed. Fyld smørcremen i en sprøjtepose og sprøjt frosting ud på kagerne. Drys med chokolade eller lakridskrymmel.