Flag

Dadelkugler i chokolade

about 45 - 50 stk.
Middelsvær
90 minutter
Lækre dadelkugler som sundere alternativ til traditionelle romkugler. Dadelkuglerne dyppes i chokolade og pyntes fint med krymmel - perfekt som konfekt !
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Dadelmasse
400 gdadler - saftige med sten
2 poserDr. Oetker Hakkede Mandler (100 g)
50 gkakaopulver
2 - 3 spsk.Dr. Oetker Romaroma - efter smag
Pynt
400 gmørk chokolade - evt. laktosefri/vegansk

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (100 g)
Picture - Dr. Oetker Romaroma - efter smag

Dadelmasse

400 gdadler - saftige med sten
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (100 g)
50 gkakaopulver
2 - 3 tsk.Dr. Oetker Romaroma - efter smag

Fjern stenene fra dadlerne og hak dem med en stor kniv. Rør alle ingredienser sammen i en skål til en ensartet masse. Tril dadelmassen til kugler på størrelse med store hasselnødder.


Tempereret chokolade

Hak chokoladen og smelt knap 2/3 af den over vandbad til den er 48-50 ºC (brug et termometer). Kom den resterende chokolade i en skål og kom den smeltede chokolade heri under omrøring, indtil temperaturen er 31-32 ºC.


Pynt

Dyp dadelkuglerne i den tempererede chokolade og drys med krymmel eller kokos. Lad chokoladen hærde og opbevar kuglerne i en lukket beholder.


Tips & Tricks

Skal det være nemmere, så undlad at temperere din chokolade og brug chokoladeknapper eller vekao i stedet, som blot skal smeltes efter anvisning på pakken.