Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Donuts med citron og hyldeblomst | Liv Martine

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften recipe.rating.rated.msg
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Lækre donuts, der er perfekte til at tage med ud i det blå på forårets mange skovture og sommerens strandture.

20 - 22 stk.

for let øvede 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Donuts med citron og hyldeblomst | Liv Martine

Redskaber:

kagerulle
donutudstikker, eller 2 runde udstikkere; ø 8 cm og ø 3-4 cm
termometer

Donut-dej:

2 ½ dl fløde
50 g gær
160 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
130 g smør
1050 g hvedemel
5 æggeblommer str. M/L
2 spsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
2 dl koncentreret hyldeblomstsaft

Olie til fritering:

1 l smagsneutral olie , fx rapsolie

Pynt:

100 g mørk kogechokolade eller chokoladeknapper
100 g hvid kogechokolade eller chokoladeknapper
Dr. Oetker Rainbow Mix
Dr. Oetker Party Mix

Tilberedning

Tilberedning

Vigtigt om kogning af dej i olie

Man kan koge dej i en smagsneutral olie, helst raps-, solsikke- eller fritureolie. Det er vigtigt, at olien hverken er varmere eller koldere end angivet i opskriften. Hvis olien bliver for varm vil dejen brænde på, og hvis den er for kold vil dejen suge for meget olie. Vi anbefaler derfor at temperaturen måles i gryden under hele kogningen med et sukkertermometer, således at den kan reguleres på blusset. Hvis temperaturen bliver for høj, sænkes den nemmest og hurtigst ved at komme ekstra dej ned i gryden. I denne opskrift anbefaler vi at gemme de små donut-huller du får ved udstikning, og hurtigt komme et par stykker i gryden hvis olien bliver for varm.

1

Donut-dej

Varm fløden op til den er lillefingervarm. Kom halvdelen af den lune fløde i en skål og opløs gæren heri. Varm den anden halvdel af fløden yderligere op sammen med smør, sukker og vaniljepasta indtil smørret er smeltet og sukkeret er opløst. 


Rør hvedemel sammen med æggeblommer, citronekstrakt og hyldeblomstsaft. Rør fløde-smør-blandingen i dejen og derefter fløde-gær-blandingen i. Ælt dejen godt sammen til den er glat og smidig. Kom et fugtigt viskestykke over dejen og lad den hæve et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 30-45 minutter.


Rul dejen ud på et meldrysset bord. Vær nænsom med dejen så hævningen ikke ødelægges. Rul dejen ud i cirka 1,5-2 cm tykkelse. Udstik donuts af dejen, brug enten en donutudstikker eller to runde udstikkere i passende størrelser eller et glas og den store ende af en tylle. Læg donutsene på en bradepande beklædt med bagepapir, kom et fugtigt viskestykke over og lad dem efterhæve i 30 minutter.

2

Kogning af donuts

Varm olien op til 180° C. 

Kom forsigtigt donuts i olien og hold hele tiden øje med at temperaturen er på 180°, kog kun 3-4 donuts ad gangen. Hvis olien bliver for kold suger dejen for meget af olien til sig, og hvis olien er for varm vil donutsene brænde på. Lad donutsene dryppe af og køle af på en bagerist med en bageplade under.

3

Pynt

Smelt begge typer chokolade i hver sin skål, enten over et vandbad eller i mikroovn hæld det i en skål der passer til størrelsen af donutsene. Bland de forskellige typer krymmel i en skål. Dyp først donutsene i chokoladen og derefter i krymmel. Lad chokoladen størkne og så er de klar til servering.

Tip

Hvis du ønsker at temperere din chokolade, kan du læse mere i vores guide til chokoladetemperering.

Næringsindhold til opskriften Donuts med citron og hyldeblomst | Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 3341kJ
798kcal
2198kJ
525kcal
Fedt 61.71g 40.60g
Kulhydrat 49.95g 32.86g
Protein 7.40g 4.87g