Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Donuts med citron og hyldeblomst | Liv Martine

Lækre donuts, der er perfekte til at tage med ud i det blå på forårets mange skovture og sommerens strandture.

20 - 22 stk.

for let øvede 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Donuts med citron og hyldeblomst | Liv Martine

Donut-dej:

2,5 dl fløde
50 g gær
160 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
130 g smør
1050 g hvedemel
5 æggeblommer str. M/L
2 spsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
2 dl koncentreret hyldeblomstsaft

Olie til fritering:

1 l smagsneutral olie , fx rapsolie

Pynt:

100 g mørk kogechokolade eller chokoladeknapper
100 g hvid kogechokolade eller chokoladeknapper
Dr. Oetker Stjernekrymmel
Dr. Oetker Choco Mix
Dr. Oetker Party Mix

Tilberedning

Tilberedning

1

Donut-dej

Varm fløden op til den er lillefingervarm. Kom halvdelen af den lune fløde i en skål og smuldr gæret i. Den anden halvdel af fløden varmes yderligere op sammen med smør, sukker og vaniljepasta indtil smørret er smeltet og sukkeret rørt ud. Rør hvedemel sammen med æggeblommer, citronekstrakt og hyldeblomstsaft. Rør først fløde-smør-blandingen og til sidst fløde-gær-blandingen i dejen. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca. 30-45 min. et lunt sted.

2

Rul dejen ud på et meldrysset bord. Vær nænsom med dejen så hævningen ikke ødelægges. Rul dejen ud i cirka 1,5-2 cm tykkelse. Udstik dine donuts. Brug fx to runde udstikkere i passende størrelser eller et glas og den store ende af en tylle. Læg donutsene på en bradepande beklædt med bagepapir og lad dem hæve i 30 minutter.

3

Varm olien op til 180° C. Læg forsigtigt dine donuts i olien og hold hele tiden øje med at temperaturen er på 180°. Hvis olien bliver for kold suger dejen nemlig for meget af olien til sig, mens dine donuts bliver for mørke, hvis olien er for varm. Lad donutsene dryppe og køle af på en bagerist med en bageplade under.

4

Pynt

Smelt chokolade over et vandbad eller i mikroovn hæld det i en skål der passer til størrelsen af dine donuts. Bland krymmel i en skål. Dyp først donutsene i chokoladen og derefter i krymmel. Lad chokoladen størkne og så er de klar til servering.