Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Fastelavnsboller af wienerdej | Bag live med Liv Martine

Fastelavnen er over os, så det er tid til at lave klassiske fastelavnsboller af wienerbrødsdej med vaniljecreme, borgmestermasse og konditorcreme. Fastelavnsbollerne toppes med farvet glasur og messy sprinkles, og enhver kattekonge og kattedronning vil elske dem.

18 - 20 stk.

avanceret 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Fastelavnsboller af wienerdej | Bag live med Liv Martine

Vaniljecreme:

1 brev Dr. Oetker Økologisk Kagecreme
5 dl letmælk

Borgmestermasse:

50 g blødt smør
50 g sukker
50 g revet marcipan
1 pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)

Wienerdej:

2 dl vand - iskoldt
50 g sukker - køleskabskoldt
2 æg str. M/L - køleskabskolde
50 g gær
550 g hvedemel - køleskabskoldt
50 g koldt smør i tern
15 g salt
500 g koldt smør

Pensling:

1 æggeblomme
1 dl sødmælk

Konditorcreme:

Dr. Oetker Økologisk Kagecreme - Halvdelen af vaniljecremen
3,5 dl fløde

3 slags glasur:

150 g flormelis
4 tsk. vand
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dr. Oetker Concentrated Violet Colour

Pynt:

Dr. Oetker Ocean Mix
Dr. Oetker Rainbow Mix
Dr. Oetker Queen Mix

Redskaber:

Stjernetyl
Sprøjtepose

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Liv

Hvis du vil bage med Liv Martine søndag den 17. februar 2019 kl. 13, er det denne lækre opskrift du skal handle ind til. Udsendelsen tager ca. 1½ time og streames live på Kagerullen's Facebook side, og du kan stille spørgsmål undervejs. Et godt råd er at have alle ingredienser klar, afvejet og på køl inden udsendelsen starter. Du finder en indkøbshjælp herunder, som viser hvor du kan købe Dr. Oetker produkterne. Videoen er også tilgængelig efter liveudsendelsen, hvis du ønsker at se den på et senere tidspunkt.

De benyttede Dr. Oetker produkter kan købes i følgende butikker:

Du kan købe alle de benyttede Dr. Oetker produkter fra opskriften, som et samlet bagekit på Bagetid.dk ved at klikke her.

Dr. Oetker Økologisk Kagecreme kan købes i Meny, SPAR, Løvbjerg, i udvalgte Kvickly, samt online på Bagetid.dk, Coop.dk og Abashop.dk.

Dr. Oetker Hasselnøddeflager kan købes i Meny, SPAR, Kvickly, SuperBrugsen, samt online på Bagetid.dk, Nemlig.com, Abashop.dk og Coop.dk.

Dr. Oetker Concentrated Blue Colour kan købes i Meny, SPAR, Løvbjerg, samt online på Nemlig.com, Abashop.dk og Bagetid.dk.

Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour kan købes i Meny, SPAR, Løvbjerg, samt online på Bagetid.dk, Nemlig.com og Abashop.dk.

Dr. Oetker Concentrated Violet Colour kan købes i Meny, SPAR, Løvbjerg, samt online på Nemlig.com, Abashop.dk og Bagetid.dk.

Dr. Oetker Ocean Mix kan købes i Meny og Løvbjerg, samt online på Bagetid.dk.

Dr. Oetker Rainbow Mix kan købes i Meny, SPAR, samt online på Abashop.dk og Bagetid.dk.

Dr. Oetker Queen Mix kan købes i Meny, samt online på Abashop.dk og Bagetid.dk.

Vigtigt: Alle ingredienser, inkl. de tørre, skal være gennemkolde, så sæt dem på køl, inden du går i gang.

1

Vaniljecreme

Rør indholdet af et brev økologisk vaniljekagecreme sammen med 1 dl af mælken. Varm den resterende mælk i en kasserolle. Når mælken koger tilsættes det oprørte vaniljecremepulver under omrøring. Kog cremen i 1 minut. Lad cremen køle en smule af. Halvdelen af cremen bruges til fyld i fastelavnsbollerne. Resten gemmes til konditorcreme.

2

Borgmestermasse

Ælt alle ingredienser sammen og lad det stå ved stuetemperatur indtil fastelavnsbollerne skal samles.

3

Wienerdej

Tænd ovnen på 190 °C varmluft.

Bland vand, sukker, æg og gær sammen i en skål. Kom mel ovenpå. Smuldr derefter smørret (50 g) i melet og tilsæt salt. Det er vigtigt, at salt og fedtstof ikke rører gæren direkte, da gæren så ikke vil få den optimale virkning.

Rul dejen ud til en firkant (20x20 cm). Bank smørret (500 g) ud til en firkant (15x15 cm) og læg den oven på dejen, som foldes omkring smørret. Rul dejen ud til en firkant (30x60 cm) og fold begge sider ind, så der bliver tre lag. Børst overskydende mel af. Gentag processen to gange og læg dejen på køl, så den bliver nemmere at arbejde med.

Rul den afkølede wienerdej ud til en tykkelse på ca. 5 mm. Skær firkanter ud (10x10 cm). Fordel på hver firkant vaniljecreme og borgmestermasse. Læg fastelavnsbollen med foldningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne hæve i 30-45 minutter til de har cirka dobbelt størrelse.

Pensl fastelavnsbollerne med æggeblommer rørt med sødmælk, og bag dem midt i ovnen i ca. 15 minutter.

4

Konditorcreme

Pisk den resterende vaniljecreme igennem, så den bliver fri for klumper. Pisk fløden til fast flødeskum og vend den sammen med vaniljecremen. Kom den derefter i en sprøjtepose med stjernetyl.

5

Glasur

Bland vand og flormelis, og fordel glasuren i 3 skåle. Tilsæt lidt farve til hver skål og rør sammen.

6

Samling

Når fastelavnsbollerne er afkølede, deles de i to. Kom glasur på toppen og drys med krymmel. Tag herefter konditorcremen og sprøjt den imellem toppen og bunden af fastelavnsbollen.

Næringsindhold til opskriften Fastelavnsboller af wienerdej | Bag live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2194kJ
524kcal
1675kJ
400kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g