til opskriften Fastelavnsboller af wienerdej | Bag live med Liv Martine
Dr. Oetker stjernetyl; ø 16 mm | |
Dr. Oetker engangssprøjteposer |
1 brev | Dr. Oetker Økologisk Kagecreme |
5 dl | letmælk |
50 g | blødt smør |
50 g | sukker |
50 g | revet marcipan |
1 pose | Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g) |
2 dl | vand - iskoldt |
50 g | sukker - køleskabskoldt |
2 | æg str. M/L - køleskabskolde |
50 g | gær |
550 g | hvedemel - køleskabskoldt |
50 g | koldt smør i tern |
15 g | salt |
500 g | koldt smør |
1 | æggeblomme |
1 dl | sødmælk |
Dr. Oetker Økologisk Kagecreme - Halvdelen af vaniljecremen | |
3 ½ dl | fløde |
150 g | flormelis |
4 tsk. | vand |
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour | |
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour | |
Dr. Oetker Concentrated Violet Colour |
Dr. Oetker Ocean Mix | |
Dr. Oetker Rainbow Mix | |
Dr. Oetker Queen Mix |
Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: Fastelavnsboller af wienerdej | Bag live med Liv Martine
Vigtigt: Alle ingredienser, inkl. de tørre, skal være gennemkolde, så sæt dem på køl i god tid inden du går i gang, så de kan nå at blive rigtigt kolde.
Rør indholdet af et brev økologisk vaniljekagecreme sammen med 1 dl af mælken. Varm den resterende mælk i en kasserolle. Når mælken koger tilsættes det oprørte vaniljecremepulver under omrøring. Kog cremen i 1 minut. Lad cremen køle en smule af. Halvdelen af cremen bruges til fyld i fastelavnsbollerne. Resten skal på køl så det er klar til at blive brugt til konditorcremen.
Ælt alle ingredienser sammen og lad det stå ved stuetemperatur indtil fastelavnsbollerne skal samles.
Tænd ovnen på 190 °C varmluft.
Bland vand og gær sammen til gæren er opløst. Tilsæt æg og sukker, kom melet ovenpå, start med 450 g og tilsæt kun resten af melet hvis dejen er for klistret. Kom smørret i tern samt salt ovenpå melet (det er vigtigt at salt og fedtstof ikke rører gæren direkte, da gæren så ikke vil få de optimale forhold). Ælt dejen sammen i en standmixer eller med en håndmixer med dejkroge, tilsæt mere mel hvis dejen er for klistret. Ælt hurtigt dejen sammen i hånden på bordet, men pas på at dejen ikke bliver for varm.
Rul dejen ud til en firkant (20x20 cm). Bank smørret (500 g) ud til en firkant (15x15 cm) og læg den oven på dejen, som foldes omkring smørret. Rul dejen ud til en firkant (30x60 cm) og fold begge sider ind, så der bliver tre lag. Børst overskydende mel af. Gentag processen to gange og læg dejen på køl, så den bliver nemmere at arbejde med.
Rul den afkølede wienerdej ud til en tykkelse på ca. 5 mm. Skær firkanter ud (10x10 cm). Fordel en lille klat af vaniljecreme og borgmestermasse på hver firkant, luk dejen sammen om fyldet. Læg fastelavnsbollen med foldningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne hæve i 30-45 minutter til de har cirka dobbelt størrelse.
Pensl fastelavnsbollerne med æggeblomme rørt op med sødmælk, og bag dem midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Pisk den resterende vaniljecreme igennem, så den bliver fri for klumper. Pisk fløden til fast flødeskum og vend den sammen med vaniljecremen. Kom den derefter i en sprøjtepose med stjernetyl.
Bland vand og flormelis, og fordel glasuren i tre skåle. Tilsæt lidt farve til hver skål og rør det sammen.
Når fastelavnsbollerne er afkølede, deles de i to. Kom glasur på toppen og drys med krymmel. Tag herefter konditorcremen og sprøjt den imellem toppen og bunden af hver fastelavnsbolle.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
2194
kJ
524 kcal |
1675
kJ
400 kcal |
Fedt | 36.28 g | 27.69 g |
Kulhydrat | 44.17 g | 33.72 g |
Protein | 6.12 g | 4.67 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: