Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Fastelavnsboller af wienerdej | Bag live med Liv Martine

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften recipe.rating.rated.msg
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Klassiske fastelavnsboller af wienerbrødsdej med vaniljecreme, borgmestermasse og konditorcreme. De er toppet med farvet glasur og krymmel mix.

18 - 20 stk.

avanceret 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Fastelavnsboller af wienerdej | Bag live med Liv Martine

Redskaber:

Dr. Oetker stjernetyl ø 16 mm
Dr. Oetker engangssprøjteposer

Vaniljecreme:

1 brev Dr. Oetker Økologisk Kagecreme
5 dl letmælk

Borgmestermasse:

50 g blødt smør
50 g sukker
50 g revet marcipan
1 pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g)

Wienerdej:

2 dl vand - iskoldt
50 g sukker - køleskabskoldt
2 æg str. M/L - køleskabskolde
50 g gær
550 g hvedemel - køleskabskoldt
50 g koldt smør i tern
15 g salt
500 g koldt smør

Pensling:

1 æggeblomme
1 dl sødmælk

Konditorcreme:

Dr. Oetker Økologisk Kagecreme - Halvdelen af vaniljecremen
3 ½ dl fløde

3 slags glasur:

150 g flormelis
4 tsk. vand
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dr. Oetker Concentrated Violet Colour

Pynt:

Dr. Oetker Ocean Mix
Dr. Oetker Rainbow Mix
Dr. Oetker Queen Mix

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Oetker

Denne kage blev bagt live af Liv Martine, du kan se videoen på YouTube

Du kan købe alle de benyttede Dr. Oetker produkter fra opskriften, som et samlet bagekit på Bagetid.dk ved at klikke her.

Vigtigt: Alle ingredienser, inkl. de tørre, skal være gennemkolde, så sæt dem på køl i god tid inden du går i gang, så de kan nå at blive rigtigt kolde.

1

Vaniljecreme

Rør indholdet af et brev økologisk vaniljekagecreme sammen med 1 dl af mælken. Varm den resterende mælk i en kasserolle. Når mælken koger tilsættes det oprørte vaniljecremepulver under omrøring. Kog cremen i 1 minut. Lad cremen køle en smule af. Halvdelen af cremen bruges til fyld i fastelavnsbollerne. Resten skal på køl så det er klar til at blive brugt til konditorcremen.

2

Borgmestermasse

Ælt alle ingredienser sammen og lad det stå ved stuetemperatur indtil fastelavnsbollerne skal samles.

3

Wienerdej

Tænd ovnen på 190 °C varmluft.

Bland vand og gær sammen til gæren er opløst. Tilsæt æg og sukker, kom melet ovenpå, start med 450 g og tilsæt kun resten af melet hvis dejen er for klistret. Kom smørret i tern samt salt ovenpå melet (det er vigtigt at salt og fedtstof ikke rører gæren direkte, da gæren så ikke vil få de optimale forhold). Ælt dejen sammen i en standmixer eller med en håndmixer med dejkroge, tilsæt mere mel hvis dejen er for klistret. Ælt hurtigt dejen sammen i hånden på bordet, men pas på at dejen ikke bliver for varm.

Rul dejen ud til en firkant (20x20 cm). Bank smørret (500 g) ud til en firkant (15x15 cm) og læg den oven på dejen, som foldes omkring smørret. Rul dejen ud til en firkant (30x60 cm) og fold begge sider ind, så der bliver tre lag. Børst overskydende mel af. Gentag processen to gange og læg dejen på køl, så den bliver nemmere at arbejde med.

Rul den afkølede wienerdej ud til en tykkelse på ca. 5 mm. Skær firkanter ud (10x10 cm). Fordel en lille klat af vaniljecreme og borgmestermasse på hver firkant, luk dejen sammen om fyldet. Læg fastelavnsbollen med foldningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne hæve i 30-45 minutter til de har cirka dobbelt størrelse.

Pensl fastelavnsbollerne med æggeblomme rørt op med sødmælk, og bag dem midt i ovnen i ca. 15 minutter.

4

Konditorcreme

Pisk den resterende vaniljecreme igennem, så den bliver fri for klumper. Pisk fløden til fast flødeskum og vend den sammen med vaniljecremen. Kom den derefter i en sprøjtepose med stjernetyl.

5

Glasur

Bland vand og flormelis, og fordel glasuren i tre skåle. Tilsæt lidt farve til hver skål og rør det sammen.

6

Samling

Når fastelavnsbollerne er afkølede, deles de i to. Kom glasur på toppen og drys med krymmel. Tag herefter konditorcremen og sprøjt den imellem toppen og bunden af hver fastelavnsbolle.

Næringsindhold til opskriften Fastelavnsboller af wienerdej | Bag live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2198kJ
525kcal
1679kJ
401kcal
Fedt 36.28g 27.69g
Kulhydrat 44.16g 33.71g
Protein 6.12g 4.67g