Flødebolle påskekyllinger

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Skal I have et bageprojekt i påsken, eller måske lidt ekstra lækkerier på påskebordet? Så prøv at lave disse flødeboller pyntet som søde kyllinger.

ca. 18 stk.

for let øvede 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Flødebolle påskekyllinger

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
rund tyl; ø 20 mm
termometer

Flødeboller:

1 pose Dr. Oetker Flødebolleskum
1 dl kogende vand
ca. 18 flødebollebunde
300 g hvid chokolade , gerne Callebeaut
50 g kakaosmør
ca. 2 tsk. Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour

Pynt:

1 - 2 pakker Dr. Oetker Sugar Eyes
Dr. Oetker Sweetheart
Dr. Oetker Party Mix

Tilberedning

Tilberedning

Om opskriften

Disse flødeboller er lavet med en købt flødebolle bund, der fås i velassorterede supermarkeder og specialforretninger. Hvis du ikke kan skaffe dem, kan du bruge hvilken som helst småkage du har lyst til, eller bag dine egne marcipanbunde (udstik runde bundene med en diameter på 4-5 cm).

1

Flødeboller

Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en skål på 3 l. Tilsæt kogende vand i en tynd stråle, imens der piskes med en håndmixer på laveste hastighed. Når pulveret er opløst, piskes på højeste hastighed i 4-5 minutter. Bevæg håndmixeren rundt i skålen imens der piskes. Når marengsmassen udvider sig, løftes håndmixeren op i toppen af massen, mens der piskes videre. Skummet er klart når det er kølet ned til stuetemperatur og er helt stift og "sidder fast" i piskeriset, pisk hellere lidt længere, hvis du er i tvivl om konsistensen er rigtig. Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose med en rund tyl (ø 20 mm). 

Sprøjt skummet på flødebollebundende.

2

Temperering af chokolade

Smelt 240 g af chokoladen sammen med kakaosmør i mikroovn til det når ca. 40 ºC, mål med et chokolade- eller sukkertermometer. Giv først chokoladen 30 sekunder ad gangen og derefter kun 5-10 sekunder til chokoladen er smeltet og temperaturen er nået.

Tilsæt den resterende chokolade, lidt ad gangen således at temperaturen sænker sig. Start med ca. 1 spsk. groft hakket chokolade, og hak det så finere og finere, og tilsæt mindre ad gangen. Til sidst er det kun ca. 1 tsk. helt fint støv som tilsættes, indtil temperaturen rammer 28-30 ºC. Der skal hele tiden tilsættes usmeltet chokolade til skålen, indtil de 28-30 ºC rammes. Hvis man har tilsat lidt for meget chokolade, så der stadig er usmeltede klumper når temperaturen rammes, kan chokoladen varmes meget kort, kun 1-2 sekunder i mikroovn, således at det sidste smelter.

Alternativt kan chokoladen også tempereres over vandbad, læs mere her for forskellige metoder til chokoladetemperering og hvilken temperaturer de forskellige typer chokolade skal tempereres ved.

3

Pynt

Farv den tempereret chokolade med Concentrated Yellow Colour indtil ønsket farve opnås. Kom chokoladen i et glas hvor der lige netop er plads til at dyppe flødebollerne i.

Dyp forsigtigt flødebollerne i chokoladen, helt ned til bunden således at alt skummet dækkes helt af chokoladen. Lad chokoladen dryppe let af og sæt flødebollerne på en bageplade med et stykke bagepapir. 


Pynt hver kylling med to Sugar Eyes og brug hjerter fra Sweetheart Mix som næb og hanekam, eller brug lidt krymmel som "hår" på kyllingerne. 

Der er øjne til 12 kyllinger i en pakke Sugar Eyes, hvis du kun har en pakke kan du drysse de resterende flødeboller med krymmel, Party Mix krymmel er fx rigtig fint og farvestrålende til den farvede chokolade.

Hvis chokoladen på flødebollerne når at sætte sig inden alle kyllinger er pyntet med øjne og næb, kan den overskydende chokolade komme i en sprøjtepose og bruges som "lim" til at sætte øjne og næb fast med.

Lad chokoladen sætte sig helt inden servering.

Tip til karamelfyld

Hvis du vil have en ekstra overraskelse i dine flødeboller, så prøv at lave dem med et center af karamel! Se fremgangsmåde herunder:

Kom Toffee Dessertsauce i en sprøjtepose med en fyldetyl og fyld det i flødebollerne ved at stikke tyllen ned midt i skummet og sprøjt lidt fyld i, imens tyllen langsomt hives op af skummet. Dyp derefter hver flødebolle i chokolade.

Næringsindhold til opskriften Flødebolle påskekyllinger

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 674 kJ
161 kcal
1825 kJ
436 kcal
Fedt 7.81 g 21.12 g
Kulhydrat 21.63 g 58.46 g
Protein 1.39 g 3.76 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: