Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Flødeboller med varme krydderier | Liv Martine

Liv Martine har lavet denne lækre opskrift på flødeboller med varme krydderier. Flødebollerne er med marcipanbund og flødebolleskum tilsat Kagekrydderi.

25 - 30 stk.

for let øvede 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Flødeboller med varme krydderier | Liv Martine

Redskaber:

rund tyl; ø 20 mm
rund udstikker; ø 5 cm
sprøjtepose
chokolade- eller sukkertermometer

Marcipanbunde til flødeboller:

250 g marcipan
1 tsk. Dr. Oetker Kagekrydderi
flormelis - til udrulning

Flødebolleskum:

250 g sukker
105 g Dr. Oetker Flydende Glukose
75 g vand
140 g pasteuriserede æggehvider
10 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
1 - 2 tsk. Dr. Oetker Kagekrydderi - efter smag

Overtrækschokolade:

325 g hakket, mørk chokolade
100 g kakaosmør , finthakket

Pynt:

Dr. Oetker Økologisk Earthy Cocoa krymmel

Tilberedning

Tilberedning

Hemmeligheden ved at overtrække perfekte flødeboller hedder i denne opskrift kakaosmør. Du kan købe kakaosmør i velassorterede helsekostforretninger og online hos f.eks. Bagetid.dk

1

Flødebollebunde

Tænd ovnen på 180 °C varmluft. Ælt marcipanen godt sammen med kagekrydderi. Rul marcipanen ud i flormelis i en tykkelse af ca. 2 mm, og udstik bundene med en rund udstikker. Bag bundene på en bageplade beklædt med bagepapir i 5-8 minutter indtil de bliver gyldne. Tag dem herefter ud og lad dem afkøle.

2

Flødebolleskum

Kog 250 g sukker, vand og glukosesirup op til 117 grader. Imens det koger, pisk æggehviderne skummende og tilsæt 10 g sukker. Dette piskes op til let skum, herefter tilsættes Vanilla Paste og Kagekrydderi.

Hæld herefter den varme sukkermasse i æggehviderne i en tynd stråle, imens der piskes ved middel hastighed. Skru røremaskinen op på højeste hastighed og pisk, indtil skummet bliver fast. Det er vigtigt at være tålmodig og lade det piske i minimum 5 minutter. Det skal være en sej masse. Kom massen i en sprøjtepose med en rund tyl ø 22 mm.

Sprøjt skummet i toppe på de afkølede bunde. Lad flødebollerne stå til tørre, imens chokoladen forberedes.

3

Chokoladeovertræk

Kom finthakket chokolade og finthakket kakaosmør i en skål der kan tåle at komme i mikroovnen. Varm massen i 30 sekunder ad gangen og rør i massen. Fortsæt med dette indtil chokoladen begynder at smelte. Giv herefter kun chokoladen 10 sekunder ad gangen og rør den godt igennem imellem hver omgang i mikroovnen. Ram en temperatur på ideelt imellem 31-32 °C, således chokoladen tempereres. Den skal være fuldstændigt flydende, men må ikke overstige 34 °C.

Kom den flydende chokolade i et glas, hvor flødebollen kan dyppes i. Husk at tjekke glasset inden chokoladen hældes i, så glasset ikke viser sig at være for lille.

Tag flødebollen og dyp skummet i chokoladen. Husk at dække hele bunden, da flødebolleskummet kan finde på at udvide sig, hvis ikke hele bunden er dækket af chokolade. Lad chokoladen løbe af flødebollen inden den vendes om. Lav gerne først en test og lad chokoladen tørre. Hvis det hvide chokoladesmør trækker ud i overfladen af flødebolleskallen, så varm glasset 10 sekunder mere og forsøg igen.

Drys flødebollerne med krymmel inden chokoladen sætter sig, og så er de klar til at nydes.

Opbevares i en lukket emballage på køl i 2-3 dage.

Næringsindhold til opskriften Flødeboller med varme krydderier | Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 800kJ
191kcal
1700kJ
406kcal
Fedt 9.21g 19.60g
Kulhydrat 24.77g 52.71g
Protein 2.02g 4.29g