Flag

Forårsdrøm

9 - 12 portioner
Middelsvær
100 minutter
En skøn opskrift på en let forårskage fyldt med jordbærmousse og vaniljesmag. Overtrukket med hvid fondant er denne kage en fryd for øjet.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
bradepande

Ingredienser

Kagedej
100 gblødt smør
175 gsukker
4æg str. M/L
180 ghvedemel
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 dlletmælk
Jordbærmousse
1 brevDr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste
2 ½ dlletmælk
Smørcreme
250 gflormelis
80 gblødt smør i tern
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljearoma
3 spsk.letmælk
Fondantpynt
250 gDr. Oetker Hvid fondant
flormelis eller majsstivelse til udrulning

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste
Picture - Dr. Oetker Vaniljearoma
Picture - Dr. Oetker Hvid fondant

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

1

Kagedej

1 dlletmælk
100 gblødt smør
175 gsukker
4æg str. M/L
180 ghvedemel
1 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver

Pisk smør og sukker lyst og luftigt i en skål. Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt imellem hvert æg, indtil blandingen er luftig og ensartet. Si mel og bagepulver i og rør dejen sammen med mælken. Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir.


Bag kagen i 20-25 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl kagen på en bagerist.


Del den kolde kag i to lige tykke bunde.

Bagetid: 20 - 25 Minutes

2

Jordbærmousse

1 brevDr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste
2 ½ dlletmælk

Bland brevets indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig.

3

Smørcreme

250 gflormelis
80 gblødt smør i tern
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljearoma
3 spsk.letmælk

Bland flormelis, smør, vaniljearoma og mælk i en skål. Pisk blandingen med en håndmixer i ca. 5 minutter ved høj hastighed, for en luftig frosting.


Smør den ene bund med kagemousse. Smør den anden bund med  vaniljefrosting. Kom bunden med vaniljefrosting ovenpå kagemoussen.

4

Fondantpynt

250 gDr. Oetker Hvid fondant
flormelis eller majsstivelse til udrulning

Rul Hvid Fondant ud på et bord drysset med flormelis eller majsstivelse. Skær fondanten ud så det passer til kagen, beklæd herefter forsigtigt kagen med fondanten. 


Skær kagen i portioner med en skarp kniv. Rengør kniven efter hvert snit, da der ellers kommer kagemousse på fondanten. 


Pynt hvert stykke med krymmel, dekorationsfigurer, eller pynt lavet af fondantresterne. Det er kun fantasien der sætter grænser.


Tip

Hvis du ønsker at lave din egen fondant, finder du opskriften "Hjemmelavet fondant til kreativt kagepynt" på vores hjemmeside.