Flag

Frisk jordbærtærte med saltkaramel af Liv Martine

16 - 18 portioner
Middelsvær
170 minutter
Livs opskrift på jordbærtærte vil forsøde enhver sommerdag. Klik for at se filmen her og på Kagerullens YouTube-kanal.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
tærteform; ø 28 cm
håndmixer

Ingredienser

Mørdej
300 ghvedemel
100 gflormelis
revet skal fra 1 ubehandlet citron
150 gkoldt smør i tern
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
1æg str. M/L
Borgmestermasse
175 gmarcipan
175 gsukker
175 gsmør - stuetempereret
Saltkaramel
140 gDr. Oetker Toffee Dessertsauce
½ tsk.flagesalt
Vaniljemousse med citron
1 poseDr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2 ½ dlletmælk
revet skal og saft fra 1 ubehandlet citron
Jordbærpynt
500 gfriske jordbær
flormelis

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Toffee Dessertsauce
Picture - Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
1

Mørdej

300 ghvedemel
100 gflormelis
revet skal fra 1 ubehandlet citron
150 gkoldt smør i tern
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
1æg str. M/L

Bland hvedemel, flormelis og citronskal sammen i en skål. Tilsæt smør og vanijlepasta og smuldr det ind i melet indtil konsistensen er som rasp. Saml dejen hurtigt med ægget. Tilsæt evt. lidt vand, hvis mørdejen er for tør. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 30-45 minutter.

Tænd ovnen på 200° C varmluft.

Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir eller på et meldrysset bord. Tryk forsigtigt dejen ned i en smurt tærteform (ø 28 cm) og skær den overskydende dej væk. Prik mørdejen med en gaffel.

2

Borgmestermasse

175 gmarcipan
175 gsukker
175 gsmør - stuetempereret

Ælt marcipan og sukker godt sammen. Tilsæt smør og ælt hurtigt massen sammen. Smør borgmestermassen ud på tærtebunden. Bag tærten i 15-20 minutter, indtil den er gylden. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af i formen.

Bagetid: 15 - 20 Minutes

3

Nem saltkaramel

140 gDr. Oetker Toffee Dessertsauce
½ tsk.flagesalt

Vej Toffee Dessersauce af i en lille skål og rør havsalten i. Fordel saltkaramellen jævnt over den afkølede tærtebund.

4

Vaniljemousse med citron

1 poseDr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2 ½ dlletmælk
revet skal og saft fra 1 ubehandlet citron

Kom posens indhold i en skål. Tilsæt letmælk, citronskal og citronsaft. Pisk først 1 minut med lav hastighed og derefter 4 minutter ved høj hastighed indtil cremen tykner og får en fast konsistens. Kom moussen på tærtebunden og smør den forsigtigt ud over saltkaramellen.

5

Jordbærpynt

500 gfriske jordbær
flormelis

Rens jordbærrene og skær dem i tynde skiver. Start med at lægge jordbær ude i kanten af kagen og fortsæt i en cirkel ind mod midten indtil hele kagen er dækket. Det vil give en fin ”jordbær-blomst”. Sigt lidt flormelis ud over kagen lige inden servering.


Tip

Hvis du bruger en tærteform med løs bund kan du vælge at befri tærtebunden inden du kommer saltkaramellen på. Hvis du derimod bruger en almindelig tærteform, så lad tærten blive i formen og server den herfra.