COOKIES op DR. OETKER website

Hjemmesiden bruger cookies for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke, navigere og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Frisk jordbærtærte med saltkaramel af Liv Martine

recipe-Frisk jordbærtærte med saltkaramel af Liv Martine
(0)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Livs opskrift på jordbærtærte vil forsøde enhver sommerdag. Klik for at se filmen her og på Kagerullens YouTube-kanal.

16 - 18 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Frisk jordbærtærte med saltkaramel af Liv Martine

Redskaber:

Tærteform; Ø 28 cm

Mørdej:

1 Dr. Oetker Madagascar Bourbon Vaniljestang
300 g hvedemel
100 g flormelis
2 breve Dr. Oetker Revet Citronskal
150 g koldt smør i tern
1 æg str. M/L

Borgmestermasse:

175 g marcipan
175 g sukker
175 g smør , stuetempereret

Vaniljecreme med citron:

1 pose Dr. Oetker KageMousse med Bourbon Vanilje
2 ½ dl letmælk
Revet skal og saft fra 1 ubehandlet citron

Saltkaramel:

Dr. Oetker Muffin Center, Salted Caramel Surprise

Pynt:

cirka 50 stk. friske jordbær
50 g flormelis

Tilberedning

Tilberedning

1

Mørdej

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland hvedemel, flormelis, citronskal og vaniljekorn sammen i en skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp. Saml dejen hurtigt med ægget. Tilsæt evt. vand, hvis mørdejen er for tør. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 30-45 minutter.

2

Tænd ovnen på 200° C varmluft.

Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir eller på et meldrysset bord. Tryk forsigtigt dejen ned i en smurt tærteform og skær den overskydende dej væk. Prik mørdejen med en gaffel.

3

Borgmestermasse

Ælt marcipan og sukker godt sammen. Tilsæt smør og ælt hurtigt massen sammen, inden den fordeles på mørdejen.

4

Bag tærten i 15-20 min. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af.

5

Vaniljecreme med citron

Kom posens indhold i en skål. Tilsæt letmælk, citronskal og citronsaft. Pisk først 1 minut med lav hastighed og derefter 4 minutter ved høj hastighed indtil cremen tykner og får en fast konsistens.

6

Saltkaramel

Fordel saltkaramellen på den afkølede kage i et jævnt lag. Smør vaniljecremen på kagen og glat det ud så det ligger i et jævnt fordelt lag.

7

Pynt

Rens jordbærrene og skær dem i tynde skiver. Start med at lægge jordbær ude i kanten af kagen og fortsæt i en cirkel ind mod midten indtil hele kagen er dækket. Det vil give en fin ”jordbær-blomst”. Sigt til sidst flormelis ud over kagen. Velbekomme :-)

Næringsindhold til opskriften Frisk jordbærtærte med saltkaramel af Liv Martine

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 1051kJ
251kcal
1539kJ
368kcal
Fedt 13g 19g
Kulhydrat 31g 46g
Protein 2.3g 3.4g