Flag

Gåsebryst - uden gluten

10 - 12 stk.
Middelsvær
135 minutter
Den klassiske flødeskumskage bestående af en kagebund fyldt med syltetøj og creme og til sidst toppet med fint, udrullet marcipan. Bagt helt uden gluten.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
bageplade; 30 x 40 cm
håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
kagerulle

Ingredienser

Lagkagedej
4æg str. M/L
175 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 poseDr. Oetker Mandelmel (50 g)
40 gkartoffelmel
40 grismel
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
Konditorcreme og fyld
300 ghindbærmarmelade
1 brevDr. Oetker Bagestabil Kagecreme
4 dlletmælk
½ lpiskefløde
Pynt
200 gmarcipan
flormelis til udrulning af marcipan
Dr. Oetker Sweetheart

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
Picture - Dr. Oetker Sweetheart

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

1

Lagkagedej

4æg str. M/L
175 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 poseDr. Oetker Mandelmel (50 g)
40 gkartoffelmel
40 grismel
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende hvidt. Bland mandelmel, kartoffelmel, rismel og bagepulver i en skål, og vend det i æggemassen af et par gange. Fordel dejen jævnt på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag bunden midt i ovnen i 10-12 minutter til den er gyldenbrun.

Drys den bagte kagebund med sukker, vend den hurtigt over på et nyt stykke bagepapir og træk forsigtigt bagepapiret af. Lad bunden køle helt af.

Bagetid: 10 - 12 Minutes

2

Konditorcreme og fyld

300 ghindbærmarmelade
1 brevDr. Oetker Bagestabil Kagecreme
4 dlletmælk
½ lpiskefløde

Del den kolde bunden på langs i 2 stænger og læg dem i forlængelse af hinanden. Smør hver bund med hindbærmarmelade.




Hæld indholdet fra et brev Bagestabil Kagecreme i en skål og tilsæt laktosefri minimælk. Pisk med en håndmixer i 3 minutter ved høj hastighed. Pisk fløden til flødeskum. Vend flødeskummen i cremen og pisk kort med en håndmixer for at undgå klumper. 


Kom lidt af cremen i en sprøjtepose med en stjernetyl, læg den i køleskabet indtil kagen skal pyntes.


Kom den resterende creme på midten af stangen ovenpå marmeladen (brug evt. en sprøjtepose). Der skal være mere creme på midten af stangen end langs siderne. Brug gerne en vinkelpalet til at glatte cremen op i en trekant.

3

Pynt

200 gmarcipan
flormelis til udrulning af marcipan
Dr. Oetker Sweetheart

Rul marcipanen ud med en kagerulle mellem to stykker plast eller bagepapir, eller på et bord drysset med flormelis, sørg for at rulle marcipanen ud i et rektangel der kan dække hele kagen.  Læg marcipanen hen over cremen og tryk den fast i kanterne. Skær stangen over i passende stykker.


Sprøjt en lille creme-rosette på hvert gåsebryst og drys med lidt krymmel.


OBS

Vær opmærksom på, at ikke alt Dr. Oetkers krymmel er glutenfrit. Du kan tjekke for allergener på vores hjemmeside under det specifikke produkt.


Tip

Du kan her finde flere glutenfri og laktosefri opskrifter.