Flag

Gammeldags kringlestænger

20 - 24 portioner
Middelsvær
220 minutter
En dejlig kringle, som passer perfekt både til eftermiddagskaffen og det komplette morgenbord.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
kagerulle
Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm

Ingredienser

Gærdej
2 ½ dlmælk
150 gsmør
25 ggær
3 spsk.sukker
3æggeblommer str. M/L
about 450 ghvedemel
¼ tsk.fint salt
Kringlefyld
4 dlletmælk
1 brevDr. Oetker Bagestabil Kagecreme
100 grevet marcipan
1 bægerDr. Oetker Appelsinskal (100 g)
1 poseDr. Oetker Korender (75 g)
Pensling og pynt
1æg til pensling
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
4 spsk.perlesukker

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
Picture - Dr. Oetker Appelsinskal (100 g)
Picture - Dr. Oetker Korender (75 g)
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
1

Gærdej

2 ½ dlmælk
150 gsmør
25 ggær
3 spsk.sukker
3æggeblommer str. M/L
450 ghvedemel
¼ tsk.fint salt

Lun mælken og smelt derefter smørret heri, lad blandingen køle ned til den er lillefingervarm. 


Smuldr gæren i en skål, tilsæt den lune mælkeblanding og rør til gæren er opløst. Tilsæt sukker og æggeblommer og rør til blandingen er glat. Tilsæt sigtet hvedemel og salt, hold lidt hvedemel tilbage. Ælt dejen godt sammen og tilsæt kun resten af hvedemelet, hvis dejen er meget klistret.


Kom plastfilm eller et fugtigt viskestykke over dejen og lad den hæve lunt i ca. 1½ time.

2

Kringlefyld

4 dlletmælk
1 brevDr. Oetker Bagestabil Kagecreme
100 grevet marcipan

Hæld mælken i en skål, tilsæt indholdet fra et brev Bagestabil Kagecreme og pisk det godt sammen med et piskeris. Rør revet marcipan i cremen og sæt den i køleskabet i 20 minutter.

3

Samling

1 bægerDr. Oetker Appelsinskal (100 g)
1 poseDr. Oetker Korender (75 g)

Ælt dejen kort igennem og del den i to lige store stykker. Rul hvert stykke ud, på et meldrysset bord, til en firkant ( ca. 20 x 45 cm). Rør marcipancremen kort igennem og fordel derefter halvdelen af cremen på hver dejstykke, fordel cremen i en stribe på midten af hvert stykke. Drys med appelsinskal og korender og fold begge sider ind over cremen, så ca. 2 cm af fyldet stadig ses. Kom kringlerne på en bageplade med bagepapir.

4

Pensling og pynt

1æg til pensling
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
4 spsk.perlesukker

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.


Pensl kringlerne med sammenpisket æg, drys med hakkede mandler og perlesukker og lad stængerne efterhæve 30 minutter et lunt sted.


Bag kringlerne i 20-25 minutter eller til de er gyldenbrune. 

Bagetid: 20 - 25 Minutes


Tip

Som alt andet gærbagværk er kringlestængerne lækrest samme dag, som de er bagt. De kan dog sagtens fryses efter bagning og lunes frosne ved 180 °C i 6-8 min. Så har du altid lækkert friskbagt bagværk ved hånden.