Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Gode fastelavnsboller med citron-creme | Liv Martine

Prøv disse lækre fastelavnsboller, som minder om dem fra bageren. De er lavet på lækker wienerdej og fyldt med en blød og syrlig citron-creme.

18 - 20 stk.

avanceret 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Gode fastelavnsboller med citron-creme | Liv Martine

Redskaber:

håndmixer
kagerulle
sprøjtepose

Wienerdej:

400 g vand
60 g sukker
50 g gær
3 æg str. M/L
920 g hvedemel
50 g smør i tern
15 g salt
500 g smør

Bagefast creme:

1 brev Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
4 dl letmælk

Pensling:

2 æggeblommer
1 dl sødmælk

Citron-creme:

1 brev Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
3 dl sødmælk
revet skal fra 1 ubehandlet citron
2 tsk. Dr. Oetker Gul Konditorfarve
5 dl piskefløde

Citron-glasur:

160 g flormelis
1 spsk. pasteuriserede æggehvider
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
1 tsk. Dr. Oetker Gul Konditorfarve
Dr. Oetker Neon krymmel

Tilberedning

Tilberedning

1

Wienerdej

Alle ingredienser, inkl. de tørre, skal være gennemkolde, så sæt dem på køl, inden du går i gang.

Bland vand, sukker, gær og æg sammen i en skål. Kom mel ovenpå. Smuldr derefter smørret (50 g) i melet og tilsæt salt. Det er vigtigt, at salt og fedtstof ikke rører gæren direkte, da gæren så ikke vil få den optimale virkning.

Ælt blandingen kort, så den kun lige hænger sammen. Rul dejen ud til en firkant (20 x 20 cm). Bank smørret (500 g) ud til en firkant (15 x 15 cm) og læg den oven på dejen, som foldes omkring smørret. Rul dejen ud til en firkant (30 x 90 cm) og fold begge sider ind, så der bliver tre lag. Børst overskydende mel af. Gentag processen to gange og læg dejen på køl, så den bliver nemmere at arbejde med.

2

Bagefast creme

Pisk posens indhold sammen med mælken med et piskeris i 1 minut og sæt cremen på køl i 20 min. sammen med dejen.

3

Tænd ovnen på 190 °C varmluft. Rul den afkølede wienerdej ud til en tykkelse på ca. 5 mm. Skær firkanter ud (10 x 10 cm). Kom en spiseskefuld cremefyld på midten af hver firkant og fold dejen omkring. Læg fastelavnsbollen med foldningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne hæve i 30-45 min. til de har cirka dobbelt størrelse. Pensl fastelavnsbollerne med æggeblommer rørt med sødmælk og bag dem midt i ovnen i 10-15 min.

4

Citron-creme

 Pisk fløden til skum sammen med citronskal og gul farve. Pisk cremen kort igennem og vend flødeskummet med cremen. Kom blandingen i en sprøjtepose og den er klar til brug.

5

Glasur

Rør en tyk glasur af flormelis og æggehvide samt citronekstrakt og den gule konditorfarve.

6

Samling

Skær fastelavnsbollerne 2/3 op. Sprøjt fastelavnsbollerne op med citron-cremen. Pynt med citron-glasur og krymmel og servér.

Næringsindhold til opskriften Gode fastelavnsboller med citron-creme | Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2474kJ
591kcal
1474kJ
352kcal
Fedt 36.55g 21.76g
Kulhydrat 57.72g 34.36g
Protein 8.62g 5.13g