Flag

Gorms muffins med æble

about 12 stk.
Nem
90 minutter
Hurtige og saftige æblemuffins med marcipan som kan pyntes med to forskellige cremer med appelsin.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
muffinforme
Dr. Oetker engangssprøjtepose
stjernetyl

Ingredienser

Æblemuffins
2æg str. M/L
150 gsukker
1 knsp.salt
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
125 gsmør
150 ghvedemel
40 gfuldkornshvedemel eller grahamsmel
½ tsk.stødt kanel
2 tsk.Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
200 grevne æbler
100 gmarcipan hakket i små stykker
Creme fraiche creme 1.0 - den nemme
200 gcreme fraiche 38 %
50 gsukker
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin
Creme fraiche creme 2.0 - den lidt sværere
200 gblødt smør
200 gflormelis
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin revet skal
50 gcreme fraiche 18%

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
Picture - Dr. Oetker Økologisk Bagepulver

Denne opskrift er udviklet af Gorm Wisweh i samarbejde med Bag for Børnetelefonen 2021, hvor Dr. Oetker er officiel samarbejdspartner. Tilmeld dig og læs mere om Bag for Børnetelefonen her.

1

Æblemuffins

2æg str. M/L
150 gsukker
1 knsp.salt
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
150 ghvedemel
40 gfuldkornshvedemel eller grahamsmel
½ tsk.stødt kanel
2 tsk.Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
125 gsmør
200 grevne æbler
100 gmarcipan hakket i små stykker

Tænd ovnen på 185 °C varmluft.

Pisk æg, sukker ,salt og vaniljesukker sammen med en håndmixer i ca. 5-7 minutter til blandingen er ensartet og hvid. 

Smelt smørret og stil det til side.

Rør sigtet mel, grahamsmel, kanel og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt mel-blandingen til æggemassen sammen med det smeltede smør.


Rør herefter friskrevet æble i blandingen og vend marcipanstykker i dejen så der kommer små marcipan-overraskelser, når man spiser kagen.


Fordel dejen i muffinforme, fyld dem ca. 2/3 dele op. Bag kagerne i 18-20 minutter. Mærk efter med et træspyd om de er færdigbagte. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl derefter kagerne på en bagerist.

Mens muffinsene afkøler, laves creme fraiche cremen.

Bagetid: 18 - 20 Minutes

2

Creme fraiche creme 1.0 - Den nemme version

50 gsukker
200 gcreme fraiche 38 %
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin

Pisk alle ingredienser sammen med håndmixeren til det er hvidt og har samme konsistens som flødeskum. Kom cremen i en sprøjtepose med et stjernetyl og pynt de afkølede muffins.


Creme fraiche creme 2.0 - Den lidt sværere version

Pisk stuetempereret smør, flormelis og revet appelsinskal sammen med en håndmixer til det er luftigt og ensartet. Pisk derefter cremefraichen i. Kom cremen i en sprøjtepose med et stjernetyl og pynt de afkølede muffins.