Flag

Grundlovssmåkager - smagen af sommer | Liv Martine

about 25 stk.
Middelsvær
195 minutter
Disse uimodståelige småkager smager bare af dansk sommer! Lav dem til Grundlovsdag eller en anden dejlig sommerdag.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
si
håndmixer
chokolade- eller sukkertermometer
udstikker
kagerulle
Dr. Oetker silikonespartel - lille

Ingredienser

Jordbær-curd
1 bladDr. Oetker Husblas
150 gjordbær friske eller frosne
revet skal og saft fra 1 ubehandlet citron
2æg str. M/L
70 gsukker
50 gsmør stuetempereret
Småkagedej
300 ghvedemel
100 gflormelis
revet skal fra 1 ubehandlet citron
150 gsmør stuetempereret
1æg str. M/L
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
Pynt
1 pakkeDr. Oetker Hvid fondant (250 g) eller et drys med flormelis

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
Picture - Dr. Oetker Hvid fondant (250 g) eller et drys med flormelis
1

Jordbær-curd

1 bladDr. Oetker Husblas
150 gjordbær friske eller frosne
revet skal og saft fra 1 ubehandlet citron
2æg str. M/L
70 gsukker
50 gsmør stuetempereret

Læg husblassen i blød i koldt vand. 

Kog jordbær, citronskal og -saft op i en gryde. Sigt massen så kun saften er tilbage. Mål 1 dl jordbærsaft af.

Pisk æg og sukker sammen til en lys og luftig masse. Vend 1 dl jordbærsaft i æggemassen med en dejskraber. Kom massen i en gryde og varm det langsomt op under konstant omrøring indtil det rammer ca. 65° C. Tag gryden af varmen. Klem vandet ud af husblassen og rør det i den varme masse indtil husblassen er opløst. Rør til sidst smørret i cremen indtil det er smeltet.

Læg plastikfolie på cremen, så folien rammer cremen. På den måde dannes der ikke kondens. Stil cremen i fryseren i ca. 30 minutter indtil den har en cremet konsistens. Husk at røre i den jævnligt og hold øje med at konsistens ikke bliver for fast.

2

Småkagedej

300 ghvedemel
100 gflormelis
revet skal fra 1 ubehandlet citron
150 gsmør stuetempereret
1æg str. M/L
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

Bland hvedemel, flormelis og citronskal sammen i en skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp. Saml dejen hurtigt med æg og vaniljeekstrakt. Tilsæt evt. vand, hvis mørdejen er for tør. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 30-45 minutter.

3

Formning og afbagning

Tænd ovnen på 200 °C varmluft.


Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 2 mm. Udstik småkager med en stor udstikker. Udstik derefter et hul i halvdelen af småkagerne med en mindre udstikker, disse småkager kommer til at være toppen. Gentag med resterende dej, sørg for at der er lige mange bunde og toppe. Kom alle småkagerne på bageplader med bagepapir.

Bag småkagerne i 5-7 minutter, lad dem herefter køle helt af på en bagerist.

Bagetid: 5 - 7 Minutes

4

Pynt og samling af småkagerne

Dr. Oetker Hvid fondant (250 g) eller et drys med flormelis

Fordel jordbær-curd på småkagebundene enten med en smørekniv eller ved at sprøjte det ud med en sprøjtepose. Læg toppene ovenpå. Hvis toppene skal have et drys flormelis, så sigt det på inden småkagerne samles. Dermed kommer der ikke flormelis på jordbærfyldet, som kan ses gennem hullet i toppen.

Hvis der ønskes et fondantovertræk på småkagerne så udrul Hvid Fondant på et bord drysset med flormelis og udstik toppe, på samme måde som ved småkagetoppene. Kom fondanten ovenpå småkagerne.


Tip

Hvis du ønsker at lave din egen fondant, finder du her finde opskriften Hjemmelavet fondant til kreativt kagepynt.