Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Halloween lagkage med spøgelser af marengs | Liv Martine

Lad (u)hyggen sprede sig med denne opskrift på en lækker lagkage med chokolade, pyntet med små spøgelser af marengs.

14 portioner

for let øvede 150 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Halloween lagkage med spøgelser af marengs | Liv Martine

Redskaber:

springform; ø 20 cm

Chokoladebunde:

4 stk. æg str. M/L
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
0,25 dl vand
150 g hvedemel
3 spsk. kakaopulver
0,5 tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller bagepulver
2 tsk. Dr. Oetker Sort konditorfarve
1 pose Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark (100 g)

Spøgelser og øjne af marengs:

3 pasteuriserede æggehvider
200 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Sort konditorfarve

Chokolademousse:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Chocolate
2,5 dl letmælk

Tilberedning

Tilberedning

1

Chokoladebunde

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.

2

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel, kakaopulver og hjortetaksalt i æggemassen og vend det sammen. Rør Sort Konditorfarve i og vend chokoladeknapper i dejen.

3

Beklæd bunden af springformen med bagepapir og hæld dejen i. Bag kagen i midten af ovnen i 30-35 minutter.

Mærk efter med et træspyd om den er nok bagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Hvis kagen får for meget farve i ovnen, kan du komme et stykke stanniol over mens den bager færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den i 3.

4

Spøgelser og øjne af marengs

Tænd ovnen på 100° C traditionel varme. Pisk æggehviderne luftige. Tilsæt lidt sukker af gangen mens der piskes. Pisk indtil marengsen er helt sej og glat.

5

Kom herefter 2/3 af massen i en sprøjtepose med en stor, rund tylle og sprøjt små spøgelser ud på et stykke bagepapir. Kom den resterende marengs i en sprøjtepose med en lille, rund tylle. Sprøjt små øjne ud på et andet stykke bagepapir.

6

Lad marengsen tørre i 15 min. ved stuetemperatur og bag herefter spøgelserne i 30-40 min. og øjnene i 10 min. i midten af ovnen. Afkøl marengsen og tegn øjne på spøgelserne med sort konditorfarve og en tandstik. Vend øjnene og tegn tegn pupiller på den flade bagside med tandstikken.

7

Chokolademousse

Bland brevets indhold med mælk. Pisk med en elpisker, først på laveste hastighed i 1 minut og derefter 4 minutter ved høj hastighed.

8

Placér en af lagbundene på et serveringsfad. Fordel halvdelen af moussen ovenpå. Læg herefter den næste bund på, fordel den sidste halvdel af moussen og slut af med den sidste bund. Sæt marengs-spøgelserne på toppen af kagen og øjnene på siderne i moussen.

Næringsindhold til opskriften Halloween lagkage med spøgelser af marengs | Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1093kJ
261kcal
1285kJ
307kcal
Fedt 6.67g 7.85g
Kulhydrat 43.87g 51.61g
Protein 5.87g 6.90g