Halloween lagkage med spøgelser af marengs | Liv Martine

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Lad (u)hyggen sprede sig med denne opskrift på en lækker lagkage med chokolade, pyntet med små spøgelser af marengs.

14 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Halloween lagkage med spøgelser af marengs | Liv Martine

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 9 mm

Chokoladebunde:

4 stk. æg str. M/L
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
¼ dl vand
150 g hvedemel
3 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa
½ tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller bagepulver
2 tsk. Dr. Oetker Sort konditorfarve
1 pose Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark (100 g), eller hakket mørk chokolade

Spøgelser og øjne af marengs:

3 pasteuriserede æggehvider
200 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Sort konditorfarve

Chokolademousse:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Chocolate
2 ½ dl letmælk

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.

1

Chokoladebunde

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel, kakaopulver og hjortetaksalt i æggemassen og vend det sammen. Rør Sort Konditorfarve i og vend chokoladeknapper i dejen.


Beklæd bunden af en springform (ø 20 cm) med bagepapir og smør den. Hæld dejen i. Bag kagen midten i ovnen i 30-35 minutter. Mærk efter med et træspyd om den er nok bagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Hvis kagen får for meget farve i ovnen, kan der kommes et stykke stanniol over mens den bager færdig. 


Lad bunden køle helt af på en bagerist og del den derefter i 3 lige store bunde.

2

Spøgelser og øjne af marengs

Tænd ovnen på 100° C traditionel varme. 


Pisk æggehviderne luftige. Tilsæt lidt sukker ad gangen mens der piskes. Pisk indtil marengsen er helt sej og glat.


Kom herefter 2/3 af massen i en sprøjtepose med en stor, rund tylle og sprøjt små spøgelser ud på et stykke bagepapir. Kom den resterende marengs i en sprøjtepose med en lille, rund tylle. Sprøjt små øjne ud på et andet stykke bagepapir.



Lad marengsen tørre i 15 minutter ved stuetemperatur og bag herefter spøgelserne i 30-40 minutter og øjnene i 10 minutter i midten af ovnen. Afkøl marengsen og tegn øjne på spøgelserne med sort konditorfarve og en tandstik eller lille pensel. Vend øjnene og tegn tegn pupiller på den flade bagside.

3

Chokolademousse

Bland brevets indhold med mælk. Pisk med en håndmixer, først på laveste hastighed i 1 minut og derefter 4 minutter ved høj hastighed.


Placér en af bundene på et serveringsfad. Fordel halvdelen af moussen ovenpå. Læg herefter den næste bund på, fordel den sidste halvdel af moussen og slut af med den sidste bund. Sæt marengs-spøgelserne på toppen af kagen og øjnene på siderne i moussen.

Tip

Hvis du vil lave marengs endnu nemmere så prøv vores marengsmix Base for perfect meringues.

Næringsindhold til opskriften Halloween lagkage med spøgelser af marengs | Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1110 kJ
265 kcal
1101 kJ
263 kcal
Fedt 6.53 g 6.47 g
Kulhydrat 43.13 g 42.70 g
Protein 6.21 g 6.14 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: