Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Halloween lagkage med spøgelser af marengs | Liv Martine

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Lad (u)hyggen sprede sig med denne opskrift på en lækker lagkage med chokolade, pyntet med små spøgelser af marengs.

14 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Halloween lagkage med spøgelser af marengs | Liv Martine

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker rund tyl; ø 9 mm

Chokoladebunde:

4 stk. æg str. M/L
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
¼ dl vand
150 g hvedemel
3 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa
½ tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller bagepulver
2 tsk. Dr. Oetker Sort konditorfarve
1 pose Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark (100 g), eller hakket mørk chokolade

Spøgelser og øjne af marengs:

3 pasteuriserede æggehvider
200 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Sort konditorfarve

Chokolademousse:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Chocolate
2 ½ dl letmælk

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.

1

Chokoladebunde

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel, kakaopulver og hjortetaksalt i æggemassen og vend det sammen. Rør Sort Konditorfarve i og vend chokoladeknapper i dejen.


Beklæd bunden af en springform (ø 20 cm) med bagepapir og smør den. Hæld dejen i. Bag kagen midten i ovnen i 30-35 minutter. Mærk efter med et træspyd om den er nok bagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Hvis kagen får for meget farve i ovnen, kan der kommes et stykke stanniol over mens den bager færdig. 


Lad bunden køle helt af på en bagerist og del den derefter i 3 lige store bunde.

2

Spøgelser og øjne af marengs

Tænd ovnen på 100° C traditionel varme. 


Pisk æggehviderne luftige. Tilsæt lidt sukker ad gangen mens der piskes. Pisk indtil marengsen er helt sej og glat.


Kom herefter 2/3 af massen i en sprøjtepose med en stor, rund tylle og sprøjt små spøgelser ud på et stykke bagepapir. Kom den resterende marengs i en sprøjtepose med en lille, rund tylle. Sprøjt små øjne ud på et andet stykke bagepapir.



Lad marengsen tørre i 15 minutter ved stuetemperatur og bag herefter spøgelserne i 30-40 minutter og øjnene i 10 minutter i midten af ovnen. Afkøl marengsen og tegn øjne på spøgelserne med sort konditorfarve og en tandstik eller lille pensel. Vend øjnene og tegn tegn pupiller på den flade bagside.

3

Chokolademousse

Bland brevets indhold med mælk. Pisk med en håndmixer, først på laveste hastighed i 1 minut og derefter 4 minutter ved høj hastighed.


Placér en af bundene på et serveringsfad. Fordel halvdelen af moussen ovenpå. Læg herefter den næste bund på, fordel den sidste halvdel af moussen og slut af med den sidste bund. Sæt marengs-spøgelserne på toppen af kagen og øjnene på siderne i moussen.

Tip

Hvis du vil lave marengs endnu nemmere så prøv vores marengsmix Base for perfect meringues.

Næringsindhold til opskriften Halloween lagkage med spøgelser af marengs | Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1093 kJ
261 kcal
1285 kJ
307 kcal
Fedt 6.56 g 7.72 g
Kulhydrat 43.83 g 51.56 g
Protein 5.87 g 6.91 g