Flag

Halloweenkage

16 - 20 portioner
Middelsvær
145 minutter
Halloweenkagen er i hus med denne flotte og lækre græskarkage pyntet med edderkopper. Perfekt til din halloweenfest eller del den ud til trick or treat.
Denne kage smager dejligt af græskar, kanel og appelsin og så er den fint dekoreret med en æggehvideglasur i den helt rigtige græskar orange farve. Kagen er pyntet med edderkoppespind og søde edderkopper, så den passer helt perfekt til Halloween.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
foodprocessor
bradepande; 22 x 30 cm
håndmixer
rund udstikker; ø 4 cm
rund udstikker; ø 3 cm

Ingredienser

Græskarkage
375 gbutternut græskar eller hokkaido
375 grørsukker
5æg str. M/L
¼ tsk.salt
300 ghvedemel
2 poserDr. Oetker Hakkede Mandler (100 g)
1 spsk.Dr. Oetker Bagepulver
250 gsmeltet smør
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin
1 tsk.stødt kanel
Glasur og edderkopper
2 bægrepasteuriserede æggehvider
2 tsk.citronsaft
330 gflormelis
Dr. Oetker Concentrated Orange Colour (eller en blanding af gul og rød)
50 - 100 gsort fondant
Dr. Oetker Writing Icing Decór
Dr. Oetker Concentrated Black Colour

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (100 g)
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Concentrated Orange Colour (eller en blanding af gul og rød)
Picture - Dr. Oetker Writing Icing Decór
Picture - Dr. Oetker Concentrated Black Colour

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

1

Græskarkage

375 gbutternut græskar eller hokkaido
375 grørsukker
5æg str. M/L
¼ tsk.salt
300 ghvedemel
2 poserDr. Oetker Hakkede Mandler
1 spsk.Dr. Oetker Bagepulver
250 gsmeltet smør
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin
1 tsk.stødt kanel

Halvér græskaret, fjern kernerne med en ske og skær skrællen af. Findel græskarkødet i en foodprocessor og rør det godt sammen med sukker og æg. Tilsæt salt, sigtet mel, hakkede mandler, bagepulver, kanel, revet appelsinskal og smeltet smør, og rør det hurtigt sammen. Fordel dejen i en smurt bradepande (22 x 30 cm), eller foret med bagepapir.

Bag kagen i 20-25 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen køle helt af i formen på en bagerist inden den pyntes.

Bagetid: 20 - 25 Minutes

2

Glasur og edderkopper

2 bægrepasteuriserede æggehvider
2 tsk.citronsaft
330 gflormelis
Dr. Oetker Concentrated Orange Colour (eller en blanding af gul og rød)
50 - 100 gsort fondant
Dr. Oetker Writing Icing Decór
Dr. Oetker Concentrated Black Colour

Pisk æggehvider og citronsaft stift med en håndmixer. Tilsæt flormelis og Concentrated Orange Colour (eller en blanding af gul og rød Concentrated Colour), tilsæt farve indtil ønsket nuance opnås. Fordel glasuren i et jævnt lag over den kolde kage.

Rul den sorte fondant ud, brug evt. lidt majsstivelse for at undgå at det klistre til bordet. Udstik otte runde cirkler til edderkopperne. Fire af dem med en diameter på ø 4 cm og fire på ø 3 cm. Læg de små cirkler lidt over de store således at der dannes krop og hoved. Tegn øjne og munde med hvid og rød Writing Icing Decór.

Tegn spindelvævet på kagen med sort glasur. Lav glasuren som ovenfor og farv med Concentrated Black Colour. Læg derefter edderkopperne på kagen og tegn til sidst ben på edderkopperne også med den sorte glasur. 


Tips

Rørsukkeret kan erstattes med almindeligt sukker.


Vil du vide mere om græskar og finde flere opskrifter, så se vores side Alt om græskar.