Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Havfrue cupcakes | Kreahjørnet

Pynt cupcakes med havfruehaler og Ocean Mix krymmel for at få de perfekte cupcakes til den næste temafest. Find skabeloner til havfruehalerne i opskriften.

10 - 12 stk.

for let øvede 70 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Havfrue cupcakes | Kreahjørnet

Redskaber:

muffinforme
sprøjteposer
stor stjernetyl
rund tyl
tandstikker
skabelon

Kagedej:

120 g blødt smør
130 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 æg str. M/L
230 g hvedemel
1 knsp. salt
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 dl letmælk

Havfruehaler i chokolade:

150 g hvid kogechokolade eller chokoladeknapper - NB: Læs tip om farvning af hvid chokolade
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Dr. Oetker Concentrated Violet Colour

Kagetopping:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2,5 dl letmælk
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Dr. Oetker Concentrated Violet Colour

Pynt:

Dr. Oetker Ocean Mix
Download til opskrift

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

2

Kagedej

Pisk smør, sukker og vaniljesukker skummende hvidt. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt. Tilsæt evt. en lille smule af melet, hvis massen skiller. Sigt hvedemel, salt og bagepulver og bland det i dejen skiftevis med mælken.

Fordel dejen i muffinsformene. Bag kagerne midt i ovnen i 20-25 minutter eller til at en tandstik kan stikkes i uden dej hænger ved. Afkøl derefter kagerne på en bagerist.

3

Pynt

Smelt chokoladen enten forsigtigt i en mikroovn eller over vandbad. Farv chokoladen i hver sin skål med Concentrated Blue Colour og Concentrated Violet Colour. Kom chokoladen i hver sin sprøjtepose. Læg plastik eller bagepapir ovenpå skabelonen. Klip et lille hul i sprøjteposen og sprøjt halerne. Du kan med fordel bruge en tandstik til at fordele chokoladen lidt. Sæt tandstik i halerne. Kom dem på køl eller frost, indtil de er helt stivnede.

Tip til farvning af hvid chokolade

Ikke alle typer af chokoladeknapper tager lige godt imod farve. Nogen typer bliver meget tykke, især hvis du bruger meget farve. Derfor er det en god idé at lave en lille test for at se om chokoladen kan farves, inden man tilsætter farve til al chokoladen. Vi anbefaler Odenses hvide blokchokolade til indfarvning med Concentrated Colours.

4

Kagetopping

Bland brevets indhold med letmælken. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i ca. 3 minutter ved høj hastighed. Moussen skal ikke være alt for stiv. Farv halvdelen af moussen med Concentrated Violet Colour og kom det i en sprøjtepose med en rund tyl. Farv den anden halvdel med Concentrated Blue Colour og kom det i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Sprøjt mousse langs kanten af kagerne med den runde sprøjtetyl. Dyp kagerne i Ocean Mix krymmel. Sprøjt en top med stjernetyllen. Pynt til sidst med havfruehalerne.

Næringsindhold til opskriften Havfrue cupcakes | Kreahjørnet

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1470kJ
351kcal
1691kJ
404kcal
Fedt 16.64g 19.13g
Kulhydrat 45.45g 52.24g
Protein 5.00g 5.75g