Hjemmelavede flødeboller

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Nemme hjemmelavede flødeboller, dyppet i et tyndt lag sprødt chokolade. Hvis du aldrig har prøvet at lavet flødeboller selv, så har du chancen nu!

14 - 18 stk.

for let øvede 60 Minutter

Det kan være lidt besværligt at lave hjemmelavede flødeboller, for både skum og chokolade er ikke helt nemt at lave og kan drille lidt. I denne opskrift har vi prøvet at gøre det lidt nemmere, så de fleste kan være med. Med Dr. Oetker Flødebolleskum er det nemmere at få den rigtige konsistens på flødebolleskummet, men husk alligevel at piske rigtig længe og grundigt! Chokoladen tempereres med kakaosmør der gør den tyndere, så det er nemmere at dyppe flødebollerne uden at skummet falder af.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Hjemmelavede flødeboller

Redskaber:

standmixer eller håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm eller en stor stjernetyl
chokolade- eller sukkertermometer

Flødebolleskum:

1 pose Dr. Oetker Flødebolleskum
1 dl kogende vand

Bunde:

14 - 18 kiks fx Oreos

Chokoladeovertræk:

300 g hakket mørk chokolade
1 bæger Dr. Oetker Kakaosmør (75 g)

Tilberedning

Tilberedning

1

Flødebolleskum

Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en ca. 3 liter stor skål. Tilsæt 1 dl kogende vand. Pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste effekt i 5-6 minutter. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Hvis marengsmassen kravler meget op ad piskerisene, løftes håndmixeren op i toppen af massen, imens der piskes videre. Blandingen er klar, når marengsmassen er luftig og helt stiv. Skummet skal være kølet til stuetemperatur, og skal være helt stift og nærmest "sidde fast" i piskeriset inden det er klart. Det er meget vigtigt at piske flødebolleskummet til det er helt stift, da flødebollerne ellers falder sammen. Flødebolleskum kan med fordel også piskes i en standmixer med piskeris.

Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose med en stor rund tyl (ø 13 mm) eller en stor stjernetyl. Sprøjt en top af skum på hver kiks.

2

Chokoladeovertræk

Kom hakket chokolade og kakaosmør i en mikroovnsegnet skål. Varm det i 30 sek. ad gangen, rør imellem hver gang. Fortsæt indtil chokoladen begynder at smelte. Giv herefter kun chokoladen 10 sek. ad gangen, rør imellem hver gang. Mål med et termometer, chokoladen skal have en temperatur på 30-32 °C. Kom chokoladen i et glas hvor der lige netop er plads til at dyppe flødebollerne i.

Dyp forsigtigt flødebollerne i chokoladen, helt ned til kiksen således at alt skummet dækkes helt af chokoladen. Lad chokoladen dryppe let af og sæt flødebollerne på et stykke bagepapir. 

Lad chokoladen sætte sig helt inden servering.

Tip

Gør dine flødeboller endnu mere festlige og pynt med krymmel inden chokoladen sætter sig.

Næringsindhold til opskriften Hjemmelavede flødeboller

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 917 kJ
219 kcal
1955 kJ
467 kcal
Fedt 12.25 g 26.07 g
Kulhydrat 24.48 g 52.08 g
Protein 2.29 g 4.87 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: