Flag

Hjemmelavede skumfiduser | Bag live med Liv

about 36 stk.
Middelsvær
60 minutter
Lav hjemmelavede skumfiduser som værtindegave til julens hyggelige sammenkomster.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
røremaskine
chokolade- eller sukkertermometer

Ingredienser

Ingredienser
8 bladeDr. Oetker Husblas
2 dlvand
400 gsukker
2 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
2 tsk.Dr. Oetker Concentrated Green Colour
flormelis

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
Picture - Dr. Oetker Concentrated Green Colour

Bag live med Liv

Opskriften blev bagt af Liv Martine. Du kan finde live udsendelsen på Youtube her: Hjemmelavede skumfiduser | Bag live med Liv Martine

1

Skumfiduser

8 bladeDr. Oetker Husblas
2 dlvand
400 gsukker
2 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
2 tsk.Dr. Oetker Concentrated Green Colour
flormelis

Kom husblas i en skål med rigeligt koldt vand. Kom vand, sukker og vanilje i en gryde og opvarm under omrøring. Lad massen koge op til 118 °C. Tag efterfølgende gryden af varmen og lad massen køle i 5 minutter. Vrid husblas for vand og smelt den i den varme sukkermasse.


Hæld sukkermassen i en skål og pisk med enten en elpisker eller en røremaskine. Det skal piskes i ca. 5 minutter til det er helt tykt og sejt. Flormelis sigtes ud på et stykke bagepapir. Fordel halvdelen af massen ud på bagepapiret i en glat firkant på ca. 20 x 20 cm. Den anden halvdel piskes nu sammen med den grønne farve. Den grønne masse kommes ovenpå den hvide masse, og fordeles jævnt. Sørg for at have godt med flormelis, både på bagepapiret og på fingrene, da det er utroligt klistret. Stil skumfidusmassen på køl i minimum 30 minutter.

2

Udskæring af skumfiduserne

Klip skumfiduserne med en saks i små firkanter, ca. 3 x 3 cm. Vend dem til sidst i en smule flormelis og de er klar til servering.