Flag

Hjemmelavet vaniljeis

about 1 liter
Middelsvær
225 minutter
Vaniljeis er måske den mest klassiske is, men det gør den ikke mindre lækker! Prøv vores opskrift til en skøn hjemmelavet is fyldt med en masse vanilje.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
standmixer eller håndmixer

Ingredienser

Vaniljeis
6pasteuriserede æggeblommer
100 gsukker
2 spsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
½ lsødmælk
¼ lpiskefløde

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
1

Vaniljeis

6pasteuriserede æggeblommer
100 gsukker
2 spsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
½ lsødmælk
¼ lpiskefløde

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljepasta luftigt, skummende og tykt. Sukkeret skal være helt opløst.

Varm mælken op til kogepunktet og hæld den varme mælk i en tynd stråle i æggesnapsen under konstant piskning. Kom det hele tilbage i gryden, og varm forsigtigt cremen op under konstant omrøring til den bliver let cremet, det sker ved ca. 85 °C. Cremen må IKKE koge, da den så vil skille. Sigt cremen over i en skål og kom den i køleskabet, så den afkøles hurtigt. 

Pisk fløden let, og vend den i den afkølede creme. Frys iscremen i en ismaskine, eller kom den i en skål, som sættes i fryseren. Rør jævnligt i isen under indfrysningen, gerne mindst en gang i timen de første 3 timer. Det er for at forhindre at for store iskrystaller bliver dannet.

2

Pynt

Server isen i kugler i isvafler eller i portions skåle, pynt fx med Toffee Dessertsauce og krymmel.