Flag

Rabarber is med hasselnødde-vaniljetuilles

6 - 8 portioner
Middelsvær
600 minutter
Hjemmelavet is lavet helt fra bunden. Isen smagt til med en blendet rabarberkompot der giver en fin lyserøde farve. Server isen med sprøde nøddeflager.
Man ved at sommeren er på vej når først rabarberne kommer op af jorden, og er der noget mere lækkert og svalende i sommervarmen end en lækker rabarbaris? Denne opskrift er lavet som en klassisk is-creme, på æg og fløde, tilsat en hjemmelavet rabarberkompot for at give den søde is et lækkert syrli...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
stavblender eller foodprocessor

Ingredienser

Rabarberkompot
500 grabarber
100 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
saft fra 1 citron
½ dlvand
Iscreme
4 dlpiskefløde
1 ½ dlsødmælk
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
6pasteuriserede æggeblommer
175 gsukker
Hasselnødde-vaniljetuilles
130 gsukker
½ dlpiskefløde
2 spsk.honning
1 knsp.fint salt
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljearoma
1 spsk.hvedemel med top
2 poserDr. Oetker Hasselnøddeflager (100 g)
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Vaniljearoma
Picture - Dr. Oetker Hasselnøddeflager (100 g)
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
1

Rababerkompot

500 grabarber
100 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
saft fra 1 citron
½ dlvand

Skyl rabarberne og skær dem i stykker af 2-3 cm. Kog rabarberne møre i en gryde ved svag varme sammen med sukker, Vanilla Paste, citronsaft og vand. Tag kompotten af varmen og stil den til side imens iscremen tilberedes.

2

Iscreme

4 dlpiskefløde
1 ½ dlsødmælk
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
6pasteuriserede æggeblommer
175 gsukker

Hæld fløde og mælk i en gryde og tilsæt Vanilla Paste. Varm forsigtigt blandingen op til kogepunktet. Tag derefter gryden af varmen og lad den stå og trække i 15-20 minutter.


Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål, til det er lyst og luftigt. Varm flødeblandingen op igen, hæld den i æggemassen i en tynd stråle under konstant omrøring. Hæld cremen tilbage i gryden og lad den forsigtigt tykne under omrøring ved svag varme. Cremen må ikke koge, da den kan begynde at klumpe. Test om cremen har den rette konsistens ved at dække bagsiden af en ske og trække en streg med fingeren gennem. Hvis cremen ikke løber, er den færdig. Lad cremen køle lidt af.


Blend rabarberkompotten og vend den i den afkølede iscreme. Isen kan nu fryses på en ismaskine efter anvisningerne fra fabrikanten. Alternativt kan den kommes i en form og dækkes enten med film eller et låg som passer til formen. Frys isen i mindst 8 timer, og rør gerne i den en gang hver time de første 3 timer, for at undgå at der dannes for mange store iskrystaller.


Tip: Skal det være ekstra nemt kan du erstatte den hjemmelavede iscreme med Dr. Oetker Icecream Ideas is-base med Bourbonvanilje, som du vender rabarberkompotten i og fryse i 4 timer, uden ismaskine.

3

Hasselnødde-vaniljetuilles

130 gsukker
½ dlpiskefløde
2 spsk.honning
1 knsp.fint salt
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljearoma
1 spsk.hvedemel med top
2 poserDr. Oetker Hasselnøddeflager (100 g)
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme. 

Varm sukker, fløde, honning, salt og vaniljearoma op i en gryde ved middelvarme. Når blandingen begynder at boble tages gryden af varmen, og mel og hasselnødder tilsættes.

Rør tuillesdejen jævn og sæt ved hjælp af to spiseskeer skefulde af dejen på to bageplader beklædt med bagepapir. Der skal være god afstand imellem, da kagerne flyder meget ud. 

Bag tuillene i 6-8 minutter, til de er jævnt gyldne - ydersiden en smule mere end midten. Lad dem køle af på bagepladen.

Bagetid: 6 - 8 Minutes

4

Servering

Stil isen i køleskabet i 30-45 minutter inden servering, for at den kan tø lidt op. Server isen i portionsglas eller små skåle og pynt med de sprøde hasselnødde-vaniljetuilles.