COOKIES op DR. OETKER website

Hjemmesiden bruger cookies for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke, navigere og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Jordbærtærte med mørdej og vaniljecreme 

(3)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Jordbærkage er en sikker sommer favorit. Prøv denne lækre opskrift med friske jordbær, nem konditorcreme og gelé på toppen.  

8 - 10 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Jordbærtærte med mørdej og vaniljecreme 

Redskaber:

Form; 11 x 35 cm

Mørdej:

225 g hvedemel
75 g flormelis
150 g koldt smør i tern
1 æggeblomme str. M/L
2 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma
Evt. 1-2 spsk koldt vand
100 g mørk kogechokolade eller chokoladeknapper

Vaniljecreme:

1 brev Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
3 dl sødmælk
3 dl piskefløde
500 g friske jordbær

Gelé:

2 dl koncentreret, rød saft fx jordbærsaft
3 blade Dr. Oetker Husblas
1 tsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve

Tilberedning

Tilberedning

1

Mørdej

Bland sigtet mel og flormelis. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med æggeblomme og mandelaroma. Ælt dejen hurtigt sammen, og pak den ind i husholdningsfilm. Stil den i køleskabet i mindst 1 time.

2

Tænd ovnen på 180° C varmluft eller 200° C traditionel varme.

3

Rul mørdejen ud til ca. ½ cm tykkelse og læg den i en smurt form. Bag mørdejsbunden i 18-20 minutter. Afkøl mørdejsbunden i formen på en bagerist.

4

Smelt chokoladen over vandbad og smør den på mørdejsbunden når den er kølet helt af. Lad chokoladen størkne.

5

Vaniljecreme

Bland brevet indhold med sødmælk. Pisk med håndmikser i 1 minut. Pisk fløden i en anden skål til en let skum der danner små toppe. Vend vaniljecreme og flødeskum sammen til en luftig konditorcreme og fordel den på tærtebunden. Rens og halvér jordbærrene. Fordel dem på toppen af cremen. Sæt kagen på køl.

6

Gelé

Læg husblassen i blød i koldt vand. Varm forsigtigt saften op i en lille gryde. Tag gryden af varmen. Klem husblassen for vand og rør den ud i den varme saft. Lad saften køle ned til næsten stuetemperatur og tilsæt konditorfarve. Fordel forsigtigt gelén med en ske over den kolde kage. Stil kagen på køl i ca. 30 minutter eller indtil geléen har sat sig.

Tip

Brug en tærteform med løs bund til dine tærter. Så er det nemt at befri din tærte fra formen, og du får et helt skarpt og flot udtryk.

Næringsindhold til opskriften Jordbærtærte med mørdej og vaniljecreme 

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 1481kJ
353kcal
1070kJ
255kcal
Fedt 22g 16g
Kulhydrat 32g 23g
Protein 6.8g 4.9g