COOKIES op DR. OETKER website

Hjemmesiden bruger cookies for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke, navigere og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Jordbærtærte med vaniljemousse

(0)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Prøv denne dejlige sommertærte.

10 - 12 portioner

nem 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Jordbærtærte med vaniljemousse

Tærteform; Ø 22 cm

Mørdej:

150 g hvedemel
50 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Madagascar Bourbon Vaniljesukker
100 g smør
1 æggeblomme str. M/L
100 g hakket, mørk chokolade

Vaniljemousse:

1 brev Dr. Oetker KageMousse med Bourbon Vanilje
2 ½ dl letmælk
250 g friske jordbær

Tilberedning

Tilberedning

1

Mørdej

Bland hvedemel, sukker og vaniljesukker. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med æggeblomme. Ælt den hurtigt sammen, form til en kugle og tryk den flad. Pak dejen ind i plastfilm, og læg den mindst 30 min. i køleskabet.

2

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform. Læg et stykke bagepapir oven på bunden og fyld op med tørrede linser, bønner eller kikærter, så dejen og siderne holdes på plads. Bag tærtebunden nederst i ovnen i 15-20 minutter. Fjern bagepapiret med bønnerne, og bag bunden i yderligere 5 min. til den er sprød og gylden. Drys straks hakket chokolade over den varme tærtebund og smør chokoladen ud i et jævnt lag.

Afkøl tærtebunden.

3

Vaniljemousse

Bland brevets indhold med 2½ dl letmælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed.

Fyld tærtebunden med vaniljemousse og pynt med jordbær i skiver og server. Bærrene kan evt. drysses med lidt vaniljesukker.

Næringsindhold til opskriften Jordbærtærte med vaniljemousse

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 593kJ
141kcal
1200kJ
287kcal
Fedt 8.2g 17g
Kulhydrat 15g 30g
Protein 2g 4.1g