Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Jule popcornkage med kanel og karamel | Bag live med Liv Martine

Lækre nøddebunde lagt sammen med karamelsauce og toppet med vaniljemousse og appelsinsauce. Kagen er til slut pyntet med karamelpopcorn og marengs.

10 - 12 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Jule popcornkage med kanel og karamel | Bag live med Liv Martine

Redskaber:

håndmixer
foodprocessor eller minihakker
kagering
kageplast
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker rund tyl ø 13 mm
Dr. Oetker rund tyl ø 9 mm
stjernetyl, flerrillet

Nødde-kanel bund:

2 poser Dr. Oetker Hasselnøddeflager (100 g)
75 ml vand
1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues
4 spsk. Dr. Oetker Kanelsukker
100 g Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Marengs stænger og kys:

1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues
75 ml vand

Kanel-karamel popcorn:

140 g smør
170 g brun farin
2 spsk. Dr. Oetker Kanelsukker
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
60 g popcorn , poppede og saltede

Vaniljemousse med appelsinsauce:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2,5 dl sødmælk
2 dl appelsinsaft
1 dl citronsaft
3 spsk. sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
0,5 tsk. Dr. Oetker Concentrated Orange Colour
1 spsk. majsstivelse
0,5 dl vand

Pynt:

Dr. Oetker Sprayable Glitter Gold
Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Liv

Hvis du vil bage med Liv Martine søndag den 3. November  kl. 13, er det denne lækre opskrift du skal handle ind til. Udsendelsen tager ca. 1,5 time og streames live på Kagerullen's Facebook side, og du kan stille spørgsmål undervejs. Et godt råd er at have alle ingredienser klar og afvejet inden udsendelsen starter. Du finder en indkøbshjælp herunder, som viser hvor du kan købe Dr. Oetker produkterne. Videoen er også tilgængelig efter liveudsendelsen, hvis du ønsker at se den på et senere tidspunkt.
 
De benyttede Dr. Oetker produkter kan købes i følgende butikker:


Du kan købe alle de benyttede Dr. Oetker produkter fra opskriften, som et samlet bagekit på Bagetid.dk ved at klikke her. Derudover er det også muligt at tilkøbe kagering, stjernetyl og andet udstyr, hvis du mangler det derhjemme.


Dr. Oetker Hasselnødderflager kan købes i mellemstore og store Meny-butikker, Spar, Løvbjerg samt online på Bagetid.dk, nemlig.com og Abashop.dk


Dr. Oetker Perfect Meringues kan købes i Meny, Spar, Løvbjerg samt online på Bagetid.dk


Dr. Oetker Kanelsukker kan købes i Meny, Spar, Løvbjerg samt online på Bagetid.dk og Abashop.dk


Dr. Oetker Toffee dessertsauce kan købes i Meny, Spar, Løvbjerg, ABC Lavpris samt online på Bagetid.dk, nemlig.com og Abashop.dk


Dr. Oetker Bagepulver kan købes i Meny, Spar, Løvbjerg, ABC Lavpris samt online på Bagetid.dk, nemlig.com og Abashop.dk


Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste mellemstore til store Meny-butikker, Løvbjerg samt online på Bagetid, nemlig.com og Abashop.dk


Dr. Oetker Vanilje Pasta kan købes i Meny, Spar, Løvbjerg, Rema 1000 samt online på Bagetid.dk og Abashop.dk


Dr. Oetker Concentrated Orange Colour kan købes i Meny, Spar, Løvbjerg, ABC Lavpris samt online på Bagetid.dk

1

Nødde-kanel bund

Tænd ovnen på 125 °C almindelig ovn.

Rist hasselnødderne på panden og blend dem fint.

Hæld indholdet fra posen med Perfect Meringues i en stor skål og tilsæt vand. Pisk med en håndmixer, først kort på lav hastighed og herefter på høj hastighed i 3 minutter indtil marengsen er luftig og stiv. Vend marengs sammen med nødder og kanelsukker og kom massen i en sprøjtepose med en stor rund tyl.

Tegn to cirkler (ø 20 cm) på et stykke bagepapir, vend papiret om og kom det på en bageplade. Sprøjt nøddemarengsmassen ud, start i midten af cirklen og fortsæt ud til kanten, dette gøres for begge bunde. Bag bundene i 25-30 minutter i ovnen og lad dem derefter køle af.

2

Marengs stænger og kys

Tænd ovnen på 100 °C varmluft.

Hæld indholdet fra posen med Perfect Meringues i en stor skål og tilsæt vand. Pisk med en håndmixer, først kort på lav hastighed og herefter på høj hastighed i 3 minutter indtil marengsen er luftig og stiv. Kom størstedelen af massen i en sprøjtepose med en lille rund tyl.
Sprøjt lange stænger af marengs på en bageplade beklædt med bagepapir. 


Kom den resterende marengsmasse i en sprøjtepose med en flerrillet stjernetyl. Sprøjt 5-10 kyskager på samme bageplade som stængerne. Bag marengsen i 60 minutter og lad dem køle af.

3

Kanel-karamel popcorn

Tænd ovnen på 125 °C traditionel varme. 

Kom smør, brun farin og kanelsukker i en gryde og rør indtil sukkeret er opløst. Tilsæt bagepulver og rør det ud i massen. Hæld popcornene i gryden og rør rundt indtil sukkermassen er jævnt fordelt på popcornene. Fordel popcornene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 20 minutter. Lad dem køle af.

4

Vaniljemousse med appelsinsauce

Kom en kagering med kageplast på et serveringsfad. Kom den første nødebund heri. Fordel karamelsaucen på bunden og placér herefter den anden bund ovenpå. 

Kom indholdet fra brevet med Cake Mousse i en skål og tilsæt mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. 
Fordel moussen jævnt over bundene og lad den sætte sig lidt på køl.

Kom appelsinsaft, citronsaft, sukker, Vanilla Paste og Concentrated Orange Colour i en gryde og kog massen op. Rør herefter majsstivelse op med vand og tilsæt det til saften for at jævne saucen. Lad det koge i 2 minutter under omrøring. Hæld appelsinsaucen over i en skål og lad den afkøle i ca. 20 minutter, til den tykner, men ikke stivner helt.

Pynt

Befri kagen fra kagering og kageplast. Fordel appelsinsaucen jævnt over toppen af vaniljemoussen.

Knæk marengsstængerne i forskellige længder og sæt stængerne fast på siden af kagen. Kom kanel-karamel popcornene og marengskyssene på toppen af kagen. Spray med guld glimmer. Pynt kagen med ekstra karamelsauce og appelsinsauce og lad saucen løbe ned ad marengsstængerne.

Tip

Vent med at komme popcornene på kagen og med at pynte kagen med ekstra karamel- og appelsinsauce lige inden servering, da popcornene og marengsen ellers vil blive bløde.

Du vil formentlig have popcorn tilovers, men brug dem som en lækker sød og salt snack, opbevar dem i en lufttæt beholder

Næringsindhold til opskriften Jule popcornkage med kanel og karamel | Bag live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2265kJ
541kcal
783kJ
187kcal
Fedt 20.77g 7.16g
Kulhydrat 83.90g 28.93g
Protein 5.28g 1.82g